Četvrtak, 28. ožujka 2024

Weather icon

Vrijeme danas

15 C°

Pletikosić: Samo pobjeda

Autor: Šime Ćurko

14.11.2008. 23:00
Pletikosić: Samo pobjeda

Foto: Vedran SITNICA



Jozo Pletikosić jedan je onih Zadrana koji je u karijeri nosio dres Šibenika (igrali su i Dragan Župan, Marin Batur).
– Bilo je to u Drugoj ligi. Šibenik se otad dosta promijenio, ostaje samo Dražen Gović, zatim Ivan Božić, koji se teško ozlijedio prije nekoliko kola protiv Hajduka. I to je uglavnom sve – kaže Pletikosić, koji je osim za Šibenik igrao i za matično Hrvace, bio u juniorima i kadetima Hajduka, svojevremeno pokušao u Zadru, pa potom igrao za Cibaliju, Međimurje i prošle sezone Solin. U posljednjim utakmicama na lijevom boku pruža bolje igre nešto što je to prethodno bio slučaj.
– Bolje je, ali ja i dalje nisam zadovoljan svojom igrom. Imam dovoljno borbenosti i agresivnosti, ali dogode se situacije u kojima mi nedostaju druge stvari. Trudim se, pokušavam se Zadru odužiti za priliku koju sam dobio ovo ljeto kada sam došao iz Solina (zanimljivo Ivan Elez, Pletkosićev prethodnik na lijevom boku, otišao je ovo ljeto sa Stanova u Solin pr.a.).
Hoće li protiv Šibenika biti više napadačkih pokušaja?
– Nekako se više orijentiram u igri prema natrag i pazim da preko moje ne napravimo kakav propust. Mogao bih otrčati i malo naprijed, ali još uvijek me opterećuje ono što bi se u tom slučaju moglo dogoditi iza mojih leđa.
Kakva su očekivanja protiv Šibenika?
– Neozbiljno bi bilo govoriti o bilo čemu osim o pobjedi.