Subota, 27. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

7 C°

Pobjeda će Zadar Gortan slati na vrh

Autor: Šime Ćurko

14.11.2008. 23:00
Pobjeda će Zadar Gortan slati na vrh


Dvije loše završnice stajale su rukometaše Zadra Gortana izgubljenog boda u Mocirama protiv Solina, a potom i poraza u prošlom kolu u Kaštelima. Šteta jer s makar još bodom ili dva zadarska bi perspektiva izgledala puno ljepša. U 8. kolu u Mocire dolazi Slatina, trenutačno posljednja momčad lige, ali i momčad koja ima samo tri boda manje od Zadra. Jasno je stoga koliki je ulog za Zadrane na toj utakmici; s dva boda u džepu zadržali bi se u gornjem dijelu ljestvice, a sve ostalo bacilo bi ih prema dnu. S obzirom da ih u nastavku sezone očekuje i relativno teži raspored, bolje za igrače Roka Paleke ni ne pomišljati što ako Slatina ne padne. Najvaljivani vratar Hrvoje Turković vrlo vjerojatno neće nastupiti ni protiv Slatinčana osim ako ga se u posljednji trenutak ne uspije registrirati.
U Drugoj ligi rukometašica ovaj tjedan loša vijest – Cetina je odustala od natjecanja, a budući da do sada nije odigrano više od 50 posto utakmica rezultati Triljanki u prvih šest kola su brisani (Cetina se nije pojavila na utakmici sedmog kola prošlog vikenda) te je sastavljena nova ljestvica. Za Zadranke to ništa ne mijenja, jer su ionako tek trebale igrati s Cetinom. Promjena je u tome što na taj način nitko neće ispasti iz lige, pa se Zadranke makar s time ne trebaju opterećivati. No, daleko je Zadar od pravih rezultata i igara ove sezone. Najave su na početku sezone bile optimistične, ali ekipa iz Mocira u rezultatskom dijelu do sada nije pružila puno više od onoga što već godinama prikazuje. Protiv vodećeg Splita u 8. kolu pobjeda je praktički nemoguća misija.
Biograd je u 8. kolu domaćin Šibeniku u utakmici u kojoj Danijel Duvnjak i društvo moraju pobijediti Šibenik, ukoliko ne misle potpuno kompromitirati šanse za ostanak. Biograđani trenutačno imaju četiri, a Šibenčani dva boda.


 RASPORED


Prva Dukat liga: Zadar Gortan – Slatina (subota, 18.30). Druga liga, m: Biograd – Šibenik (nedjelja, 16.30); ž: Zadar – Split (subota, 12). Treća liga: Jelsa – Zadar Gortan II (nedjelja, 12), Arbanasi – Osejava (nedjelja 15.30).