Srijeda, 1. svibnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

18 C°

Vladović: nerealno je očekivati iznenađenje

Autor: Roman Morović

14.11.2008. 23:00
Vladović: nerealno je očekivati iznenađenje


Idemo odigrati što bolje možemo i, ako Zadar eventualno bude imao loš dan, pokušati pobijediti
Početak sezone za “mrave” gotovo da nije mogao biti gori. Omjer u regionalnoj ligi je poražavajući (1-6), a nakon prolaska prvog kola kvalifikacija za Eurochallenge protiv češkog Prostejova, posustali su na drugoj prepreci, ruskoj Samari.
– Sigurno je da ovo nije početak sezone kakav smo priželjkivali. Uz ona dva nesretna poraza protiv Cibone i Partizana imali smo i nekoliko težih poraza, koje smo definitivno mogli izbjeći ili makar ublažiti. Imali smo puno problema s ozljedama na početku sezone, i sada ih imamo, i to je sve utjecalo na lošu igru momčadi i toliki broj poraza. No, što je tu je, moramo igrati dalje i pokušati u svakoj idućoj utakmici doći do pobjede ne bismo li se izvukli iz ove krize – kaže Jakov Vladović, jedan od četvorice Zadrana u momčadi Zagreba, koji je i sam imao dosta problema s ozljedom na početku sezone.
– Imao sam istegnuće mišića zbog kojega sam pauzirao petnaestak dana i to se isto sigurno odrazilo na rezultatima momčadi.
Kakva su očekivanja uoči puta u Zadar?
– Nerealno je očekivati da mi u ovakvoj formi možemo iznenaditi Zadar koji kod kuće igra odlično, a uz to ima i izvrsnu momčad pokrivenu sa po dva igrača na svim pozicijama. Idemo odigrati što bolje možemo i, ako Zadar eventualno bude imao loš dan, pokušati pobijediti.
Uz toliko negativnih stvari za Vladovića i njegovu momčad vrijedi istaknuti i poneku pozitivnu. Prva je ona da će Zagreb ipak nastupiti u Eurochallengu zahvaljujući izbacivanju iz natjecanja talijanske Orlandine zbog financijskih problema. A druga se tiče konkretno bivšeg kapetana Zadra koji je u svom rodnom gradu uvijek dočekivan velikim pljeskom publike. Tako će biti i večeras, ali ovoga puta u novoj dvorani.
– Gledao sam rukometne kvalifikacije u novoj dvorani, a ovo će biti prvi put da ću zaigrati u njoj. Zadar je sigurno zaslužio ovakvu dvoranu i bit će mi užitak ponovno zaigrati pred zadarskim navijačima – zaključio je Vladović.


 ZADRANI U ZAGREBU


Jakov Vladović: Unatoč problemima s ozljedom propustio je samo utakmicu u Sarajevu, paradoksalno, jedinu u kojoj je njegova momčad pobijedila. Prosječno na parketu provodi tridesetak minuta s učinkom od 15 poena i 2 asistencije po utakmici.
Mario Dundović: Odigrao sve utakmice, za 26 minuta po susretu u prosjeku postiže desetak poena. Najprecizniji tricaš momčadi (45%).
Toni Dijan: Do ozljede odigrao po desetak minuta u prva četiri kola i u prosjeku zabijao 3,5 poena po utakmici.
Vedran Morović: Konstantno ima problema s ozljedom. Odigrao po deset minuta protiv Splita i Bosne i postigao po četiri poena.