Četvrtak, 28. ožujka 2024

Weather icon

Vrijeme danas

16 C°

Zadar Gortan II vodeća momčad treće lige

Autor: Šime Ćurko

14.11.2008. 23:00
Zadar Gortan II vodeća momčad treće lige


Momčad pod nazivom Zadar Gortan II, za koju nastupaju uglavom igrači rođeni 1992., uz nekolicinu iskusniji, nakon pet kola na prvom je mjestu Treće lige – jug. Mladi su Zadrani pod vodstvom Frane Karduma nakon remija u prvom kolu na domaćoj utakmici protiv Hvara pobijedili sljedeće četiri utakmice i eto ih ispred svih. Ovo je treća sezona zaredom da Zadar s jednom selekcijom nastupa u trećoj ligi.
– Za ovu momčad rezultat je sporedna stvar. Jasno, želimo stvarati kod igrača pobjednički mentalitet i to nam za sada ide jako dobro. Ono s čime sam zadovoljniji od činjenice da smo vodeći u ligi jest to da su igrači pokazali karakter, posebno u dvjema posljednjim utakmicama protiv Arbanasa i Olimpije koje su imale neizvjesnu završnicu, a koje smo dobili golom prednosti – naglašava Kardum koji je nakon pobjede protiv Olimpije u 5. kolu posebno istaknuo učinak vratar Jakova Svorcine.
– On je trenutačno najstariji član ove momčadi i nakon što jedno vrijeme nije trenirao ponovno se vraća u nekadašnju formu. Njegov povratak nam je itekako dobro došao. Uz Svorcinu najiskusniji igrači su Josip Vučetić, Ive Miletić i Natko Merhar koji već imaju i određeno iskustvo u prvoj momčadi. Ta čatvorica za sada uglavnom i imaju najveću minutažu i na taj način nastojimo ih što bolje pripremiti za prvu momčad. Još uvijek imaju oscilacija od odlične do vrlo loše igre i to moraju ispravljati.
Ostanu li na prvom mjestu Zadrani bi mogli i u Drugu ligu.
– Bit će teško ostati tu gdje smo sada. Treba biti iskren i priznati da smo imali i povoljan raspored i da su pred nama vrlo teška gostovanja na kojima ovako mladoj momčadi nikad nije lako. Uopće, ova je liga vrlo zahtjevna, neki klubovi domaće utakmice igraju na betonu i ako ništa sve to skupa može biti dobra škola za mladog igrača. Druga liga? Ako i budemo u poziciji razmišljati o tome klub se treba odrediti koji je rang za nas kao drugu momčad najbolji.
 


 ZADRANI U TREĆOJ LIGI


1. kolo: Zadar Gortan II – Hvar 26:26
2. kolo: Osejava – Zadar Gortan II 18:27
3. kolo: Zadar Gortan II – Vrgorac 33:22
4. kolo: Arbanasi – Zadar Gortan II 30:31
5. kolo: Zadar Gortan II – Olimpija 22:21