Petak, 29. ožujka 2024

Weather icon

Vrijeme danas

20 C°

TREĆA HNL JUG Biograjci promašili mnoštvo prilika i propustili realizirati jedanaesterac

15.11.2020. 10:08


U 15. kolu Treće HNL jug Primorac (B) je na svom igralištu Kazimir i Silvestar odigrao 0:0 s momčadi iz Baške Vode, Uranijom. Biograjci su većim dijelom utakmice diktirali tempo i bili bolji suparnik, ali loptu nikako nisu uspjeli ugurati u mrežu vrlo dobrog vratara gostiju Šarića-Hodžića. Najveću priliku za to imali su u 5. minuti kada je udarac Stefana Lazarevskog s kreča obranio gostujući vratar. Tijekom devedeset minuta igre primorci su stvorili mnoštvo stopostotnih prlika, ali realizacija je ponovno u ovoj utakmici bila rak rana. I glavni uzrok remija s Uranijom.
S Uranijom je biogradski Primorac gotovo uvijek imao problema, a pokazalo se i ovoga puta da im momčad iz Bačke Vode baš ne leži. Međutim, na kraju ipak moraju najviše kriviti sebe što nisu došli do troboda. Utakmica nije mogla krenuti bolje za domaćine. Mondziaou je u kaznenom prostoru srušen, pa sucu Luki Lioviću nije preostalo drugo nego pokazati na bijelu točku.
Nažalost, Stefan Lazarevski nije uspio realizirati kazneni udarac, gostujući vratar obranio je udarac s jedanaest metara. Nakon toga opasno prijete i gosti. Udarci Pejkovića i Brnića bili su vrlo dobri, ali ipak ne i dovoljno precizni da bi ozbiljnije naštetili Biograjcima. U 29. minti nova velika prilika za domaćine da dođu do vodstva. Nakić je odlično prošao po desoj strani i loptom s očima na petercu uposlio Vodopiju. Najbolji strijelac Primorca ipak se nije uspio upisati u strijelce jer ga je fantastičnom obranom u tome spriječio, a tko drugi nego Šarić-Hodžić. Minutu kasnije još bolja prilika za domaću momčad, Birkić ne uspijeva pogoditi prazan gol gostiju. Do kraja prvog poluvremena bila je to igra bez izrazitih prilika pa se na odmor otišlo praznih mreža na obje strane.
Nastavak utakmice bolje su otvorili gosti iz Baške Vode. Brzonogi Brnić je u 47. minuti sve napravio kako treba, odlično je i pucao, ali domaći vratar Stojanov se iskazao i bravuroznom obranom spasio svoj gol. Odličnu priliku za vodstvo imao je domaćin i u 76. minuti kada Okechukwe ne uspijeva dar gostujuće obrane pretvoriti u pogodak. Nakon toga Lazarevski je glavom pogodo vratnicu, a Birkić tukao glavom preko gola. Bila je to jedna od onih utakmica u kojoj lopta jednostavno nije htjela u gol. Iako su Biograjci htjeli pobjednički niz nastaviti i protiv Uranije, morat će se zadovoljiti bodom u ovoj utakmici. I činjenicom da sedam bodova iz tri posljednje utakmice i nije tako loš učinak.
 


PRIMORAC 0
URANIA 0


BIOGRAD – Igralište Kažimir i Silvio. Sudac: Luka Liović (Krvavac). Pomoćnici: Frano Palfi (Dubrovnik) i Romano Radonić Vitaljina). Strijelci: -. Žuti kartoni: Jurišić, Lazarevski, Pranić (Primorac), Urlić, Sikara, Vidović (Urania). Crveni karton: Marko Colić (90’ – drugi žuti).
PRIMORAC: Stojanov, Mondziaou (od 20. Vodopija), Brkić (od 78. Labus), Colić, Birkić, Ješe, Nakić (od 54. Okechukwu), Lazarevski, Klopp, Zelić (od 54. Pranić), Jurišić. Trener: Leo Šarić
URANIA: Šarić, Hodžić, Cvitanović, Urlić, Vekić, Katić, Olujić (od 78. Novak), Pejković, Brnić (od 76. Vidović), Jurendić, Valenti, Sikira. Trener: Dalibor Filipović