Srijeda, 24. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

9 C°

Započela spektakularna ledena čarolija nadomak mora

16.12.2019. 16:15


U subotu navečer u Neviđanima na otoku Pašmanu otvorena je druga po redu božićna manifestacija pod nazivom Čarobni otok, spektakularna ledena čarolija, koja traje sve do prvog utorka 2020. godine, 7. siječnja.
Prosinac je vrijeme božićnih čarolija, otok Pašman se pretvara u mali zimski centar u kojem je duh božićnog i novogodišnjeg razdoblja vjerno dočaran na samo nekoliko koraka od mora.
– Pašman se pretvara u mali zimski centar u kojem je duh božićnog i novogodišnjeg razdoblja vjerno dočaran na samo nekoliko koraka od mora, kazao je Krešimir Ćosić, načelnik Pašmana koji je poželio otočanima i svim gostima iz Hrvatske i inozemstva dobru zabavu i ugodan boravak na otoku.


Bogat kalendar događanja
Jedinstvena morska manifestacija Čarobni otok održava se u organizaciji Općine Pašman i TZO Pašman.
– Također veseli nas činjenica da je Ministarstvo gospodarstva poduzetništva i obrta kako i Zadarska županija također podržala samu manifestaciju, naglasila je Petra Perinović, nova direktorica Turističke zajednice Općine Pašman.
Na otvaranju bajkovite manifestacije recitirale su Nataša Burmeta i Rada Radica Vrančić. Plesala je plesna skupina "Dica otoka Pašmana", a pjevala ženska klapa Zikva te zborovi iz Neviđana i Ždrelca. Kad su djeca otišla kući na oduševljenje nazočnih nastupio je zadarski sastav u usponu, Pink Noise (ružičasti šum).
– Kalendar događanja je iznimno bogat, a neizostavni dio otočke zimske priče je i Adventski sajam, organiziran oko klizališta, rekao je Perinović.


Predstave, igraonice, gastro natjecanja…
Kako je otvorenje zbog kišnog vremena odgođeno za subotu Guliano i Diktatori nastupili su u nedjelju navečer. Osim Giuliana od većih nastupa možemo izdvojiti popularnu klapu Rišpet 21. prosinca, Babalubam band na Božić 25. prosinca, hrvatsku estradno-televizijsku zvijezdu Maju Šuput 28. prosinca, te 4. siječnja 2020. Rocatansky band.
– Očekuju nas predstave, radionice, gastro natjecanja, zborovi, KUD-ovi, športska natjecanja te mnoštvo zabave za djecu i odrasle. Organizirali smo "bubble football" na ledu (Nogomet u Zorb loptama na ledu). Također stiže i fascinantna ekipa iz Klizačkog kluba Medo s predstavom na ledu, njih čak 50, poručila je Perinović.