Subota, 20. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

8 C°

Stigla skela

Autor:

15.01.2009. 23:00
Stigla skela

Foto: Alenka FESTINI



Skela na koju će se postaviti kablovi bit će brzo napravljena, a nakon toga će se u roku od nekoliko dana na nju postaviti kablovi. Nakon izvlačenja kablova nastavit će se radovi na rušenju mosta, rečeno je u “Ploteru”
Nastavak radova na obnovi starog gradskog mosta u Pagu krenuo je postavljanjem skele. Stigli su radnici tvrtke “Ploter” iz Zadra i počeli montirati skelu uz gradski most, koja je nužna kako bi se na nju postavile elektroinstalacije i optički kabel koji se nalaze u konstrukciji mosta.
U “Ploteru” kažu da se radovi nastavljaju prema predviđenoj dinamici. Skela na koju će se postaviti kablovi bit će brzo napravljena, a nakon toga će se u roku od nekoliko dana na nju postaviti kablovi. Nakon izvlačenja kablova nastavit će se radovi na rušenju mosta, rečeno je u “Ploteru”.
Važno je reći da je obnova gradskog mosta jedan od najvećih graditeljskih pothvata u Pagu u posljednjih nekoliko godina. Vrijednost projekta iznosi 11 milijuna kuna.
Prema ugovoru između tvrtke “Ploter” i Grada Paga, najveći dio radova na mostu trebao bi biti završen do listopada ove godine.
Važnost gradskog mosta je velika, jer on spaja gradsku jezgru s Prosikom i prigradskim naseljem Vodice. Most će se obnavljati u dvije faze i to uz nadzor konzervatora. U prvoj fazi koja će biti gotova do početka ljeta 2009. godine izgradit će se konstrukcija u koju će biti postavljena komunalna infrastruktura i urediti pješački prijelaz, kako bi se tijekom ljeta moglo njime prijeći. Nakon toga u drugoj fazi najesen 2009. godine krenut će se s kompletnim oblaganjem mosta kamenom. Inače, važno je napomenuti da je most projektiran po uzoru na stari most iz 15. stoljeća. Imat će dva velika luka, jedan od četiri metra pa će moći prolaziti i veće brodice. Uređenjem mosta bit će u cijelosti uređen obalni dio stare gradske jezgre i zato ovaj projekt u Pagu smatraju vrlo važnim.