Četvrtak, 25. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

6 C°

LINO ČERVAR Ne podcjenjujemo Bahrein, ali naše su misli usmjerene prema Španjolskoj

16.01.2019. 11:00
LINO ČERVAR Ne podcjenjujemo Bahrein, ali naše su misli usmjerene prema Španjolskoj


Na večerašnjoj utakmici s Bahreinom za Hrvatsku je najvažnije da se nitko ne ozlijedi i da se do bodova dođe sa što manje napora, prokomentirao bi prosječni navijač hrvatske rukometne reprezentacije. Predigra je to za veliki duel tradicionalnih rukometnih velesila, sastav izbornika Lina Červara i  Španjolske, jasno je da su u društvu kapetana Domagoja Duvnjaka i suigrača sve misli usmjerene prema petku. Pobjeda nad žilavim suparnikom, ambicioznom Makedonijo, od čak 31:22 značila je i službenu propusnicu za drugi krug Svjetskoga prvenstva i najmanje dva boda u novoj skupini, što će se igrati u Kölnu, gdje je još 2009. godine izbornik Lino Červar vodio Hrvatsku koja  je tada osvojila peto mjesto sa samo jednim porazom i odličnim igrama. Deset godina kasnije u potrazi je za novim pobjedama.


Odličan pristup
– Imali smo odličan pristup utakmici i taktički smo sjajno odigrali. Naravno, bilo je i grešaka koje se mogu ispraviti. Recimo, kod 13:7 smo imali loptu i mogli smo već tada odlučiti utakmicu, a ovako su nam Makedonci došli na zaostatak od tri gola. Takve stvari se ne smiju događati u utakmicama protiv jačih protivnika. Na tome moramo raditi – rekao je dobro raspoložen hrvatski izbornik poslije tri dobro odrađene utakmice u skupini B. – Naš prvi cilj smo izrekli prije ovoga prvenstva, a to je ući među sedam najboljih i osigurati kvalifikacije za Olimpijske igre. Ako se ukaže prilika za nešto više, svakako ćemo je iskoristiti. I sami vidite da tu ima pomalo nedoraslih reprezentacija, no i barem deset reprezentacija koje ravnopravno konkuriraju za medalje. Teške utakmice jakih protivnika tek predstoje, a neke reprezentacije neće ući u borbu za medalje.
Hrvatsku prvo večeras očekuje nadmetanje  s Bahreinom od 18 sati, po rezultatima najslabijom reprezentacijom u skupini, a u četvrtak slijedi završni okršaj u skupini s europskim prvacima Španjolcima.


Atmosfera
– Večeras igramo s Bahreinom, ali su naše misli zapravo usmjerene na Španjolsku. Protiv Bahreina ćemo odmarati glavne igrače, a priliku će dobiti oni koji su dosad malo igrali, da i oni malo dobiju na samopouzdanju. Tako i utakmica protiv Bahreina ima nekog smisla, ne rezultatski jer smo već prenijeli dva boda. Dakle, ne podcjenjujemo Bahrein, ali ćemo se i na toj utakmici uigravati i taktički se spremati za Španjolsku, koju ćemo u ova dva dana dodatno analizirati. Naš cilj je s četiri boda doći u Köln.
Nakon tri uvodne pobjede ozračje u reprezentaciji je vrlo dobro, atmosfera je kakva i treba biti.
– Mislim da smo u velikoj mjeri homogenizirali ekipu, igrači se međusobno druže i uživaju kao momčad. Ono što je meni vrlo bitno jest i to da se igrači znaju ponašati. Ne želim da hrvatska rukometna reprezentacija bude prepoznata samo po rezultatima, vrlo su bitni i ponašanje i kultura – kazao je Lino Červar uoči dva posljednja nastupa u skupini B.