Petak, 19. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

12 C°

Ove godine pomoć se prikuplja za stradale od potresa u Sisačkoj biskupiji

16.02.2021. 18:08


Tradicionalna Korizmena akcija Zadarske nadbiskupije ove godine namijenjena je za pomoć nastradalima od potresa na području Sisačke biskupije. Tim povodom zadarski nadbiskup Želimir Puljić poslao je pismo župnicima, osnovnim i srednjim školama te gradovima i općinama u Zadarskoj nadbiskupiji, u kojem ih potiče na sudjelovanje u Korizmenoj akciji.
– Korizma nam svake godine daje jedinstvenu priliku da dublje razmišljamo o smislu i vrijednosti svoga kršćanskog života. To nas vrijeme poziva da uz molitvu i duhovnu obnovu budemo milosrdniji prema drugima, čineći konkretna djela ljubavi i dijeleći svoja dobra s potrebnima, poručuje nadbiskup Puljić, istaknuvši da je Korizmena akcija znak djelotvorne ljubavi koja nas podsjeća na važnost prepoznavanja potreba bližnjih i brzu pomoć onima koji nas trebaju.
– Potreseni događajima razornog potresa koji su pogodili stanovnike Siska, Petrinje, Gline i okolnih mjesta, pozvani smo kao kršćani na solidarnost i blizinu najpotrebnijima. Pomoć i suradnja, osobito bratska ljubav, potiču nas da u ovom teškom trenutku suosjećamo i iskažemo blizinu najpotrebnijima, poručuje mons. Puljić.
Tijekom Korizmene akcije župnici u crkve postave posebne kutije milodara za akciju te u korizmenim aktivnostima i pobožnostima u župi prikupljaju sredstva.
Svi koji žele sudjelovati u akciji, neka svoj prilog dostave u župni ured ili uplate na žiro-račun Zadarske nadbiskupije s naznakom: »Pomoć nastradalima u potresu na području Sisačke biskupije«. IBAN: HR5324070001100041082, Poziv na broj: 02 536.