Četvrtak, 28. ožujka 2024

Weather icon

Vrijeme danas

14 C°

Predstavljamo stipendiste Grada Zadra – inspiriraj se!

16.03.2018. 18:33
Predstavljamo  stipendiste Grada  Zadra – inspiriraj se!


Institut za razvoj obrazovanja i Grad Zadar organiziraju drugi Sajam stipendija i visokog obrazovanja u Zadru koji će se održati su četvrtak, 22. ožujka od 11.00 do 17.00 sati u prostoru Arsenala. Na Sajmu stipendija i visokog obrazovanja u Zadru predstavljaju se stipendije i drugi oblici financijske potpore za studiranje, studijski programi i šira obrazovna ponuda dostupna srednjoškolcima, studentima i mladim profesionalcima za visoko obrazovanje u Hrvatskoj i inozemstvu. Središnje mjesto za informiranje o mogućnostima studiranja i financiranja studija na Sajmu imat će Grad Zadar, Sveučilište u Zadru, te Hrvatska gospodarska komora – Županijska komora Zadar.


Grad Zadar, glavni partner Sajma
Grad Zadar, glavni partner Sajma, odličan je primjer lokalne samouprave koja dodjeljuje 100 stipendija godišnje učenicima i studentima te na taj način motivira izvrsne, potpomaže one kojima je to najpotrebnije i potiče one koji se odluče obrazovati za deficitarna zanimanja.
Tea, Frane, Deni i Sandro, osim što su stipendisti Grada Zadra, ujedno su četiri perspektivne i ambiciozne mlade osobe, uspješne u područjima kojima se bave. Tea Vidaić je profesorica hrvatskog jezika u Pomorskoj školi u Zadru, a uz to je i mlada kantautorska zvijezda svog grada.
– Potpora Grada Zadra tijekom studiranja mi je bila jako važna da bih mogla podmiriti različite studentske i životne troškove koji ponekad i nisu bili baš maleni, prisjetila se Tea svog razdoblja studiranja, koje je sad iza nje.
Student zadnje godine Prirodoslovno-matematičkog fakulteta u Zagrebu, Frane Miljković trenutni je stipendist Grada Zadra.
– Stipendija značajno olakšava meni, a još i više roditeljima, moj boravak u Zagrebu. Naravno, lijepo je kad se tvoj trud i rad prepozna i nagradi što onda daje jednu dodatnu motivaciju za koju mislim kako je svakome potrebna tokom studija, kaže Miljković.
Deni Mišlov, mladi poduzetnik, vlasnik tvrtke koja se bavi software inženjeringom u automobilskoj industriji pod nazivom "Galo industries" smatra kako lokalna samouprava može studentima dati potvrdu da su njihovi rezultati zapaženi i cijenjeni.


Ne odustajati na prvom problemu
Sandro Dujmenović je uspješan grafički dizajner koji je prije dvije godine otvorio vlastiti studio SDDS.
– Lokalna samouprava treba stvoriti uvjete poslodavcima za što lakše i neometano poslovanje, uz preduvjet poštovanja svih zakona i propisa, a time stvarajući nova kvalitetna radna mjesta za korisnike tih istih stipendija, istaknuo je Sandro važnost povezivanja i umrežavanja obrazovnog i realnog sektora.
– Nemojte odustajati na prvom problemu, niti drugom, a niti na dvadesetom. Svaki problem je prilika da steknete novo iskustvo, poručio je Deni.
Posebna novost na ovogodišnjem Sajmu u Zadru bit će svečana dodjela stipendija Grada Zadra kao javna pohvala za sve one koji su svojim radom pokazali marljivost i upornost. Uz svečanu dodjelu stipendija, posjetitelje Sajma očekuje više od 25 izlagača iz Hrvatske i čak 8 zemalja Europe i Sjeverne Amerike.