Četvrtak, 28. ožujka 2024

Weather icon

Vrijeme danas

15 C°

Repić za Sesvete servirao repete

16.03.2019. 19:31
Repić za  Sesvete  servirao  repete


16. kolu Druge HNL Zadar je na Stanovima stigao do prvih proljetnih bodova. Prva je to pobjeda Zadrana nakon pet mjeseci, točnije od  prosinca kada je u 8. kolu Zadar na Stanovima protiv Kustošije slavio 2:0.  Momčad Mislava Karoglana odigrala je vrlo dobru utakmicu protiv Sesveta koje, pogotovo u prvom poluvremenu, praktički nisu zapucale po  vratima Zadra. Zadrov junak jučer je bio Antonio Repić koji je dvaput na  leđa položio vratara Sesveta i svojoj momčadi omogućio da s tri boda  izađe iz opasne zone. Bio je ovo dvoboj u kojem je Zadar od prve minute  djelovao kao momčad koja je riješila osvojiti tri boda, igrali su agresivno i  borbeno, a koncentracija je veći dio utakmice bila na zavidnom nivou.  Iznad svega zaslužena pobjeda Zadra. 
U 30. se otvorilo
Momčad Mislava Karoglana od prve je minute krenula agresivno i  borbeno, od početka je bilo vidljivo da je voljni "moment" na visokom  stupnju. U 2. minuti prva velika prilika za Zadar, Knežević je na rubu šesnaesterca spustio loptu za Župana koji snažno tuče iz prve. Nažalost lopta je fijuknula iznad gostujućeg gola. U 20. minuti malo je nedostajalo da  Sesvećani sami sebi uguraju loptu u mrežu. Repić je ubacio oštru loptu  po zemlji s lijeve strane, a Ćosić gađao malo pored desne vratnice. Igrala  se 23. minuta kada je vratar Sesveta, gotovo smo sigurni, rukom igrao izvan svog šesnaesterca. Međutim, sudac Majstrović ostao je nijem. U 30.  minuti nova prigoda za momčad sa Stanova. Repić i Jurić su na lijevoj  strani kaznenog prostora odlično kombinirali, a ovaj potonji odigrao je  povratnu loptu za Kneževića koji gađa preko gostujućih vrata. Ipak minutu kasnije nije bilo pomoći za Sesvećane. Knežević je započeo akciju  uposlivši Župana koji na lijevoj strani pronalazi Repića. Ovaj iz prve poteže topovski po golu gostiju i pogađa suprotni kut Suškove mreže – 1:0.   U 40. minuti prva velika prigoda Sesvećana. Drmić je opalio s 18 metara,  lopta je doslovno fijuknula pored Benderova gola. Do poluvremena nije  bilo izrazitih prilika niti na jednoj, niti na drugoj strani, a sudac Majstrović je nakon minute nadoknade igrače poslao na odmor u svlačionicu. 
Završni mat
U nastavak su obje momčadi igrale s istim igračima koji su završile prvi dio. Prvu prigodu imaju Zadrani u 54. minuti. Surać je ubacio s desne  strane u srce šesnaesterca gdje Repić iz prve puca. Nažalost, pored vratnice. Igrala se 57. minuta kada je Repić u odličnu šansu izbacio Repića,  ali Zadrov napadač čini varku viška i prilika odlazi u nepovrat.  U 58. minuti tuče Vranjković, pored gola. Trener Karoglan se u 64. minuti  odlučuje za prvu izmjenu nakon što je kapetan Dragan Župan držeći se  za prepone po drugi put ostao ležati na travnjaku. Na travnjak ulazi Nicholas Llanos. Ponovno prijete gosti u 69. minuti, Joković tuče glavom,  lopta prolazi malo pored okvira Zadrova gola.  Zadrov strateg se u 72. minuti odlučuje i za U 73. minuti pokušaj udarca Jurića s 18 metara blokira  je od strane gostujuće obrane. U 79. minuti Zadar je stigao do drugog  pogotka. Akciju je započeo Llanos na lijevoj strani. Prošao je jednog  igrača gostiju i na vrhu šesnaesterca uposlio Begića koji odlično vidi  utrčalog Repića. Ovaj mirno prima loptu i pogađa gornji desni kut vratara Suška – 2:0. Igrala se 85. minuta kada su Zadrani i po treći put mogli  poslati vratara Suška da vadi loptu iz svoje mreže. Surać je osvojio loptu  na desnoj strani uposlio Jurića koji fantastičnom loptom na lijevoj strani  šesnaesterca pronalazi Llanosa.  Hrvatski Kolumbijac se našao oči u oči s  vratarom Suškom koji iz ovog dvoboja izlazi kao pobjednik.


 


 




 


ZADAR 2


SESVETE 0


ZADAR – Igralište na Stanovima. Gledatelja: 400. Sudac: Marino  Majstrović (Split). Pomoćnici: Neven Gulin (Šibenik) i Vice Vidović  (Split). Strijelci: 1:0 Repić (31'), 2:0 Repić (79'). Žuti kartoni: Knežević  (Zadar) Ćosić, Markota (Sesvete). Crveni: –


ZADAR: Bender 6,5, Pranić 6,5, Jerbić 6,5, Ikić 6,5, Surać 6,5, Begić 6,5  (od 83' Kulaš .), Muić 6,5, Jurić 6,5, Repić 7,5, Župan 6,5 (od 64' Llanos  6,5), Knežević 6,5 (od 72' Iveljić 6,5). Trener: Mislav Karoglan


SESVETE: Sušak 5,5, Majcenić 5,5, Joković 5,5, Vranjković 5,5 (od 66'  Goić 5,5), Sunagić 5,5, Markota 5,5 (od 78' Brezina -), Ćosić 6, Mikulić  5,5, Drmić 6 (od 66' Zenko), Geljić 5,5, Džijan 5,5. Trener: Dino Babić.


 


 


Izjavili su


MISLAV KAROGLAN, TRENER ZADRA


Čestitam svojim igračima 


– Prvih pola sata bili smo agresivni, stvarali šanse i polušanse. Sesvete su nakon  našeg gola preuzele kontrolu. Sve dok nismo prešli u liniju pet, oni su kontrolirali  igru pritiskajući našu zadnju liniju Čestitao bih kolegi na korektnoj utakmici, Sesvete  imaju mladu i kvalitetnu momčad i to su pokazali i danas na Stanovima. Mi smo bili  pod velikim pritiskom jer Zadar od prosinca nije dobio utakmicu. Čestitam svojim  igračima na borbenosti što nam je u konačnici i donijelo ova tri boda.


DINO BABIĆ, TRENER SESVETA


Zadar je zasluženo pobijedio


– Prvih 30 minuta Zadar se bolje snašao, bili su agresivniji i stvarali nam probleme. Pokušavali smo stati na loptu, ali nam nije uspijevalo. Nakon primljenog gola  uspjeli smo u svom naumu. Željeli smo prvi zabti gol i uvesti Zadra u nervozu. Počeli  smo igrati i preuzeli kontrolu tek kada smo ga primili. U prvoj fazi nastavka bili smo  bolji, ali u jeku napada nakon nesmotrenosti mojih igrača Zadar je zabio drugi gol i  zasluženo pobijedio. Čestitam treneru i momčadi Zadra na zasluženoj pobjedi.