Na Pašmanu nema značajnijih otkazivanja smještaja

Poruka greške

Deprecated function: The each() function is deprecated. This message will be suppressed on further calls u _taxonomy_menu_trails_menu_breadcrumb_alter() (linija 436 od /opt/nginx-1.17.9/htdocs/zadarskilist.hr/sites/all/modules/taxonomy_menu_trails/taxonomy_menu_trails.inc).
Slika korisnika asaric
Nakon rekordne 2021. godine nadaju se još boljoj sezoni
Broj smještajnih jedinica trenutno je 2.492, tijekom glavne sezone podjednako su popunjeni svi smještajni kapaciteti, a najtraženiji su apartmani i kuće za odmor, kao i kampovi, navodi Perinović
Plaža Lokva Neviđane

Turistička sezona sve je bliže, pripreme su u tijeku, a svi imaju velika očekivanja i predviđaju izvrsne rezultate. Nadaju se tome i u Turističkoj zajednici Općine Pašman koja je u prošloj godini ostvarila još bolje rezultate nego 2019. godine koja je bila rekordna za turistički sektor u Hrvatskoj.

- Tijekom prošle godine ostvareno je 355.235 noćenja što je za 11 posto više u odnosu na 2020. godinu i 2,5 posto više u odnosu na rekordnu 2019. godinu. Jako smo zadovoljni ostvarenim rezultatima, ističe direktorica Turističke zajednice Općine Pašman, Petra Perinović i dodaje kako nije bilo značajnijih otkazivanja zbog trenutačne situacije u svijetu.
- TZO Pašman kao rastuća i sve prepoznatljivija destinacija i ove godine očekuje dobre brojke koje se odnose na dolazak gostiju. Smještajni kapaciteti se za sada dobro pune i nije bilo značajnijeg broja otkazivanja smještaja zbog trenutačne situacije. Broj smještajnih jedinica trenutno je 2.492, tijekom glavne sezone podjednako su popunjeni svi smještajni kapaciteti, a najtraženiji su apartmani i kuće za odmor, kao i kampovi, navodi Perinović i napominje kako u turističkim kampanjama naglasak stavljaju na održivi turizam.

- Naša turistička zajednica temelji svoj razvoj na poticanju aktivnog turizma, kulture i gastronomije s naglaskom na održivost. Ove godine planiramo održavanje niz manifestacija tijekom ljetnih mjeseci poput onih tradicionalnih i nekih novih manifestacija koje će se održati prvi put. Sve veće manifestacije nisu se održavale zbog epidemioloških mjera te vjerujemo kako će ove godine iste biti moguće održati. U planu su i izrade novih brošura, postavljanje signalizacije i suradnja na projektu udruženih turističkih zajednica zadarskog arhipelaga, kao i niz drugih aktivnosti, govori za kraj razgovora direktorica TZO Pašman.

Kategorija: 
Ocjena: 
Prosječno: 4 (1 glasova)