Petak, 29. ožujka 2024

Weather icon

Vrijeme danas

16 C°

Do knjiga, skeniranih materijala i informacija putem e-pošte, weba i telefona

16.04.2020. 08:45
Do knjiga, skeniranih materijala i informacija putem e-pošte, weba i telefona


Znanstvena knjižnica je za vrijeme trajanja epidemioloških mjera prilagodila svoj rad i usluge korisnicima. Donesene su preporuke i upute za pristup dijelu fonda kao i uslugama Knjižnice na daljinu.
– Uslijed što učinkovitije primjene mjera za suzbijanje epidemije COVID-19, već neko vrijeme uskraćeni smo za susrete s Vama. U nadi da se uskoro vidimo želimo Vam biti na usluzi na posredan način, izvijestili su iz Znanstevene knjižnice Zadar navodeći kako se do daljnjega može pristupiti dijelu fonda Knjižnice. Na adresi http://dikaz.zkzd.hr/ moguće je pristupiti digitaliziranoj kulturnoj baštini u fondu Knjižnice, a do zvučnih knjiga moguće je doći putem adrese http://talking-books.zkzd.hr/download. Za pristup knjigama potrebno je poslati osobne podatke, odnosno ime i prezime te broj članske iskaznice na e-mail: [email protected], kako bi dobili lozinku.
Zahtjeve za skeniranjem građe potrebno je uputiti na [email protected] (obim usluge moguć je sukladno Zakonu o autorskom pravu i srodnim pravima), a nakladnici iz Zadarske županije mogu zatražiti i izradu CIP zapisa putem e-pošte [email protected].
– Za sve dodatne upite i dalje Vam stojimo na raspolaganju putem telefona i elektroničke pošte: +385 23 211 365, 214 911, 214 892, web: http://www.zkzd.hr i e-mail: [email protected], poručili su iz Knjižnice.