Petak, 29. ožujka 2024

Weather icon

Vrijeme danas

20 C°

Ajde da jednom prođemo kad ja nešto zeznem

16.04.2021. 07:16


Andrej Gaćina i njegov klub Dekorglass Dzialdowo borit će se za titulu stolnoteniskog prvaka Poljske. U prvom susretu polufinala Dekorglass je s 3:1 izgubio od Sokolowa Jaroslaw, da bi u uzvratu Gaćina i društvo uzvratili identičnim rezultatom. Odlučivale su nijanse, setovi su bili 15:15, a Dekorglass je prošao dalje za – četiri poena! Naš reprezentativac upisao je tri poraza, ali najbitnije je da su prošli dalje.
– Krenuo sam na put s problemima u leđima, prvi polufinalni susret nisam bio svoj. Bio sam dosta spor, na 50 posto svojih mogućnosti, a takav je bio rezultat – objašnjavao je Gaćina te dodao:
– Poljak ima neugodan servis, imao sam dosta problema u prijemu. Nisam se ni ja osjećao dobro nakon svog servisa, čak sam imao i dobre lopte nakon serviranja, ali nisam mogao odraditi poen do kraja. Sličan meč igrao sam s Kou Leijem.
Nakon prvog meča pao je dogovor – u uzvratu se ide na 3:0.
– Znali smo da ih trebamo napasti, imali smo dosta loše omjer setova i poena. Tako smo i postavili postavu, Vrablik i Dyjas su dobili svoje, ja sam s Gnanasekaranom vodio 1:0 i 10:7 i 11:10. No, nije išlo. Taj meč sam igrao dobro, unatoč porazu.
S tom pobjedom bi sigurno prošli dalje, ovako su svoju sudbinu stavili u ruke Čeha Vrablika. Koji je na kraju ispao junak. U klubu je osam godina, svojedobno je bio među boljim europskim juniorima. Godinama je među boljim igračima poljske lige. Čekao ga je meč s Ukrajincem Kou Leijem, kojeg do tada nikad nije dobio, prenosi Hrvatski stolnoteniski savez.
– Bili smo sigurni da nemamo šanse. Osim što ga nikad nije pobijedio, imao je velikih problema s njegovom servom. No, to kako je odigrao je čudo. Definitivno je bio u transu. Nakon meča je kazao da je vidio svaki poen, svaku servu, sve je imao u glavi. Kou Lei je ostao na 3 i 6 poena. Nakon meča nismo znali jesmo li prošli dok nam to nije rekao čovjek iz suparničkog kluba. Kad je stigla službena objava slavlje je moglo početi – prepričavao je Gaćina te se prisjetio jedne zanimljivosti.
– Nakon prvog meča sam rekao dečkima: Ajde da jednom prođemo kad ja nešto zeznem. Dosad sam u ovakvim situacijama ja obavio svoj dio posla, ali onda nismo imali sreće u ostalim mečevima te smo u pravilu ispadali. Kasnije mi je Vrablik rekao da je razmišljao o toj mojoj izjavi tijekom meča s Kou Leijem ha, ha…
Slijedi finale s Dartom Bogorijom (Gionis, Siruček i Redzimski), koja je u polufinalu bila bolja od Awfis Balte (2:3, 3:0). Dekorglass ne može računati na Wei Shihaoa, a Bogoria na Badowskog. Dekorglass sanja titulu, uvijek su bili blizu, igrali nekoliko finala, ali uvijek i korak prekratki.
– Finale će se igrati početkom svibnja. Šanse su nam podjednake, iako s ovakvim Vrablikom možemo sve – zaključio je Gaćina.