Subota, 27. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

9 C°

Preminuo i treći mladić iz Audija

16.05.2020. 16:07


– I treći mladić, sudionik prometne nesreće koja je prije desetak dana šokirala Zadar, je nažalost preminuo od posljedica nesreće. Sedamnaestogodišnjak se od kobne večeri nalazio na Jedinici intenzivne njege u Općoj bolnici Zadar u stanju kome, i jučer u ranim popodnevnim satima izgubio je bitku za život.
– Mladić je, nažalost, preminuo u subotu u 13.14 sati od posljedica zadobivenih u prometnoj nesreći, potvrdio nam je dr. Edi Karuc, zamjenik ravnatelja zadarske Opće bolnice, navodeći kako je stanje pacijenta od dolaska u bolnicu bilo nepromijenjeno, te je unatoč borbi liječnika za njegov život nažalost preminuo.
Sedamnaestogodišnjak je, podsjetimo, u bolnicu dovezen nakon što je 4. svibnja oko 23.15 sati stradao kao suputnik u Audiju koji je na Liburnskoj obali sletio u more, prilikom čega su poginula dvojica mladića, u dobi od 17 i 20 godina, od kojih je jedan bio vozač. Četvrti mladić iz automobila, 22-godišnjak jedini se spasio, isplivavši iz potopljenog vozila s lakšim ozljedama.
Nesreća se dogodila na dijelu Liburnske obale, u blizini ribarnice kada je vozač uslijed neprilagođene brzine izgubio kontrolu nad vozilom koje je udarilo rubni dio kolnika i rasvjetni stup, te je u nekontroliranom kretanju udarilo u metalni vez i sletjelo u more na dubinu od osam metara.
Očevidom je potvrđeno da je uzrok nesreće neprilagođena brzina.
Osim po načinu na koji je došlo do ove stravične nesreće u kojoj su zamalo stradali i slučajni prolaznici, te lokaciji na kojoj je takva nesreća nezabilježena, tragedija je tim veća što je u njoj živote izgubilo čak troje mladih ljudi.