Petak, 19. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

17 C°

Pedišić, D. Torbarina i Brkić »vitezovi« uvjerljive pobjede Posedaraca

16.05.2021. 07:27


U 29. kolu Treće HNL jug Hrvatski vitez Posedarje na svom je travnjaku pobijedio Vodice rezultatom 3:0. Bila je to utakmica u kojoj je domaćin dominirao većim dijelom susreta i posve zasluženo na svoj konto pospremio tri boda koji ga vrlo vjerojatno ostavlja u ovom rangu natjecanja. Posedarci su u vodstvo došli praktički na samom otvaranju utakmice. Igrala se 8. minuta kada je Mario Pedišić doveo domaćina do rezultatske prednosti. Pred sam kraj prvog dijela, točnije u 44. minuti na 2:0 povisio je Domagoj Torbarina, a točku na »i« stavio je Josip Brkić u posljednjoj minuti dvoboja. Imali su i gosti svoje prigode, ali ih za razliku od domaćina nisu iskoristili. Momčad Josipa Butića ostvarila je i četvrtu pobjedu u nizu i sada se s 39 bodova nalazi u gornjem dijelu trećeligaške ljestvice. Svakako je to doseg za koji momčad iz Posedarja zaslužuje sve pohvale.
Domaćin je od prve minute krenuo agresivno i borbeno, te vrlo brzo zavladao travnjakom. Ta dominacija ubrzo je urodila plodom. Već u 8. minuti nakon prekida i odbijene lopte na 20 metara, ona dolazi u posjed Tokića koji prebacuje zadnju liniju, Pedišić utrčava i glavom posprema loptu u malu mrežu – 1:0. Vratar gostiju Mihaljević bio je potpuno nemoćan. Unatoć dominaciji domaće momčadi gosti su bili blizu izjednačenja. Nakon jednog kornera koji je izveo Marić, Spahija puca iz gužve, lopta na crti pogađa Pedišića i unatoč »fliperu« i šetnji po petercu, domaća obrana uspijeva je očistiti. Nakon te prigode gostiju Posedarci ponovno vrše pritisak i to najčešće iz izborenih prekida. Iz jednog takvog nakon centaršuta Jurića, Domagoj Torbarina najprije pogađa gostujući blok, ali iz drugog pokušaja uspijeva loptu ugurati u gol – 2:0. Imali su Posedarci u prvom poluvremenu još nekoliko situacija u kojima je nedostajao zadnji pas, ali s vodstvom od 2:0 mogli su mirno otići na odmor u svlačionicu.
U nastavku utakmice sličan razvoj događanja kao i u prvom poluvremenu. Hrvatski vitez Posedarje je dominirao, ali izrazitih šansi za postizanje pogotka nije bilo. Igra je bila poprilično rascjepkana, pogotovo nakon brojnih zamjena koje su izvršila oba trenera. Pred kraj sam kraj susreta blizu pogotka bili su domaći igrači Pevalović i Rončević, međutim nisu uspjeli zatresti gostujuću mrežu. A onda je u završnici susreta, točnije u trećoj minuti sudačke nadoknade Brkić pogodio za konačnih 3:0. Na asistenciju Kovača, Brkić izlazi sam na vratara Mihaljevića i pored njega šalje loptu u mrežu. Unatoč epidemiološkim mjerama oko igrališta uz ogradu bio je veliki broj domaćih navijača koji su na kraju utakmice pjesmom s domaćin igračima proslavili pobjedu. U sljedećem kolu koje se igra već ove srijede Hrvatski vitet Posedarje gostuje u Blatu na Korčuli kod ondašnjeg Zmaja.


HV POSEDARJE 3 – VODICE 0
POSEDARJE – Igralište Gordan Demo. Bez gledatelja. Sudac: Mateo Budić (Kaštel Gomilica). Pomoćnici: Ivan Taraš (Solin) i Miroslav Čalo (Trilj). Strijelci: 1:0 Pedišić (8’), 2:0 D. Torbarina (44’), 3:0 Brkić (90’).. Žuti kartoni: Butić, Tokić, Klanac (HV Posedarje)Crveni:
HRVATSKI VITEZ POSEDARJE: Ivančić, Pedišić, Klanac (od 62’ Ivandić), D. Torbarina, Rodić (od 62’ Rončević), Smokrović (od 85’ Kovač), Jurić, Brkić, Tokić (od 70’ Surać), Jurjević, K. Torbarina (od 85’ Pevalović). Trener: Josip Butić
VODICE: Mihaljević, Spahija, (od 33’ Skočić), Sarić, N. Marić (od 46’ Piližota), Šare (od 77’ Brnadić), I. Marić (od 55’ Bujas), Barišić, Munega (od 46’ Jelić), Petričević, Martinović, Mena. Trener: Marko Pinčić