Subota, 20. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

12 C°

Fontana i Karma bez smeća i igala

Autor: Luka Perić

15.06.2013. 22:00
Fontana i Karma bez smeća i igala

Foto: Zvonko KUCELIN



Članovi kluba najavili su još četiri skore ekološke akcije


Prostor od Fontane do Karme jučer je bio na “udaru” ekoloških aktivista. Članovi ŠRD Arbanasi skupljali su smeće, plastične boce, kosili travu, a obistinile su se i crne prognoze zbog kojih su krenuli u akciju.
– Nažalost, pronašli smo i odbačene narkomanske šprice. U akciju smo krenuli zbog sigurnosti naše djece, znali smo što nas sve očekuje, no svejedno nam je teško dok prikupljamo ovakav otpad, kaže Edi Stipčević, trener djece u ŠRD Arbanasi.
U akciji su sudjelovali predsjednik kluba Mario Kalmeta, tajnik Josip Nikpalj, grafičar i dizajner Nilo Karuc, drugi članovi kluba ali i lokalni žitelji i prolaznici koje je “povukla želja” kad su vidjeli marljive ribiče u akciji.
– U skoro vrijeme imat ćemo još barem četiri akcije. Prva od njih bit će na potezu od Punte Bajlo do Zadranke. Želimo očistiti taj ekološki dosta zapušten prostor, ali i animirati lokalno stanovništvo da se odgovornije odnose prema okolišu, ističe Stipčević, koji na pomoći u provedenoj akciji zahvaljuje pekari Klas, Jamnici, Coca-coli i Alanu Nikpalju, vlasniku Porthosa.