Srijeda, 24. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

9 C°

Virani dobili reprezentaciju Slovenije, ali ih je u četvrtfinalu zaustavila trojka zagrebačkog “Zrinjevca”

16.06.2018. 13:06
Virani dobili reprezentaciju Slovenije, ali ih je u četvrtfinalu zaustavila trojka zagrebačkog “Zrinjevca”


Virska boćarska trojka Ante Kapović, Toni Kapović i Igor Vučetić ponovila je prošlogodišnji uspjeh s plasmanom u četvrtfinale najjačeg regionalnog turnira u trojkama koji se igra u Trpnju na Pelješcu, a na putu prema polufinalu zaustavila ih je trojka svjetskog ugleda – Tomislav Kolobarić, Pero Ćubela i Marin Ćubela iz zagrebačkog „Zrinjevca“. Iako su Virani u meč ušli bez kompleksa sa stavom da su na turnir došli po trofej, reprezentativci i prvaci Hrvatske sa svjetskim prvakom Perom Ćubelom bili su nemilosrdni. Zagrepčani su pobijedili nakon uzbudljive završnice 12-9 i otišli među četiri najbolje momčadi turnira.
„Došli smo sa stavom da ćemo osvojiti turnir, ali smo imali težak ždrijeb koji nam je već u četvrtfinalu donio najbolju trojku na turniru. No, imali smo svoje šanse u meču protiv Zrinjevca kada se u posljednjoj ruci i kod njih pojavio strah. Mi smo zadovoljni rezultatom. Prošli smo grupu, što je u mečevima s kvalitetnim suparnicima i na turniru ovakve kvalitete solidan uspjeh“, kazao je Toni Kapović odmah nakon što je meč sa Zagrepčanima okončan.
Do četvrtfinala virska boćarska trojka pobijedila je domaći „Faraon“ 10-4, izgubila od reprezentacije Slovenije 5-6 (5-5) nakon produžetka, odnosno nadvaljavanja, a istog suparnika pomela je u repesažu 10-3, čime je izborila plasman među osam.
Od petka do nedjelje na međunarodnom turniru „Trpanj 2018.“ nastupa 16 momčadi iz Hrvatske, Slovenije, Crne Gore i Srbije: BK „Trpanj“, BK „Maini“ Budva, BK „Otok“, BPT „Ogrc“ Trpanj, BK „Faraon“ Trpanj, BK „Novi Beograd“, reprezentacija Slovenije, BK „Vir“, juniorska reprezentacija Dubrovačko-neretvanske županije,
BK „Val“ Herceg Novi, BK „Milje“ Kranj, BK „Zrinjevac“ Zagreb, BK „Gornja Vručica“, BK „Palma“ Tivat, BK „Metković“ i BK „Vargon“ Rijeka.
Na prošlogodišnjem međunarodnom izdanju turnira u Trpnju virska trojka Marjan Bukvić, Božo Deša i Ante Nemarić došla je također do četvrtfinala pobjedama protiv domaćeg „Faraona“ (13-8) i crnogorskog „Vala“ iz Herceg Novog (13-1) uz jedan poraz u skupini od „Zrinjevca“ (6-13). U četvrtfinalu su Virani izgubili od domaćeg „Trpnja“ rezultatom 6-13, a virsku trojku dotukao je višestruki svjetski i europski boćarski prvak Markica Dodig. Bilo je to prvo sudjelovanje virskog boćarskog kluba na ovom renomiranom turniru na kojemu redovito sudjeluju najbolji hrvatski, slovenski, bosansko-hercegovački, crnogorski i boćari iz Srbije.
NEMA SREĆE PROTIV ZAGREBAČKOG »ZRINJEVCA«
Virani nemaju sreće sa zagrebačkim boćarima iz slavnog „Zrinjevca“; padali su u sudarima s Viranima na raznim natjecanjima i turnirima ponajbolji domaći boćari i reprezentativci iz Poreča i Rijeke, srušen je i višestruki svjetski i europski prvak Markica Dodig od Darka Bašića na Prvenstvu Hrvatske kada je Viranin došao do srebrne medalje, ali Zagrepčani još nisu upisali poraz. Na Prvenstvu Hrvatske u parovima koncem 2015. reprezentativci i prvaci Tomislav Kolobarić i Igor Hajsek dobili su dva puta na turniru srebrni virski par Bašić i Igor Vučetić (10-6 u grupi, u finalu 13-4), prošle godine na turniru u Trpnju virska trojka Marjan Bukvić, Božo Deša i Ante Nemarić poražena je u skupini od trojke „Zrinjevca“ 6-13, a sada i Toni Kapović, Ante Kapović i Igor Vučetić od Tomislava Kolobarića, Marina Ćubele i Pere Ćubele 9-12.