Četvrtak, 25. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

15 C°

Longin: Budite uporni i marljivi jer ćete tako doseći svoje snove

16.06.2021. 11:33


U dvorištu Zadarske županije upriličeno je tradicionalno druženje župana i učenika Zadarske županije koji su u protekloj školskoj godini ostvarili izvrsne rezultate na natjecanjima. Prijem se prošle godine, zbog nepovoljne epidemiološke situacije, nije mogao održati. Domaćini druženja bili su župan Zadarske županije Božidar Longin i pročelnik Upravnog odjela za obrazovanje, kulturu i sport Zadarske županije Ivan Šimunić.


Teška godina
Učenici su se ove godine, zbog pandemije koronavirusa, našli u specifičnoj situaciji. Veći dio školske godine učili su i radili od kuće, u online okruženju, što je utjecalo i na njihovu motivaciju, ali i poimanje učenja.
– Školska godina, koja je za nama, svakako će svima ostati u pamćenju. Vama po ostvarenim uspjesima, a svima nama i kao jedna teška godina. U prvome je redu, vrlo teško bilo zdravstvenim djelatnicima koji se već više od godine dana nadljudskim snagama bore za obuzdavanje epidemije, rekao je župan Longin, te podsjetio na teške posljedice pandemije koronavirusa na društvo i gospodarstvo.
– No, vjerujem da je vama, mladim ljudima, punima energije, želje i volje za znanjem također iznimno teško. Svojim ste željama i nadama morali pristupiti na specifičan način. Sve ste svoje obveze i druženja morali prebaciti u virtualni svijet. Iako smo i mi dio svojeg svakodnevnog posla morali obaviti na takav način, vjerujem da je upravo vaš uspjeh koji ste ostvarili, vrjedniji jer ste ga postigli u izrazito teškim vremenima, što samo još bolje ilustrira vašu neumornu želju za učenjem i uspjehom. Od srca vam čestitam. Skromnim ćemo darovima za vas i vaše mentore pokazati koliko nam je stalo do vas. Jer ulaganje u znanje je najbolje moguće ulaganje jer na mladima svijet ostaje. Kao župan Zadarske županije na svakoga od vas sam iznimno ponosan, istaknuo je Longin te zahvalio i mentorima na njihovom predanom radu.


Zahvala mentorima
Prosvjetni radnici, koji su na svojim ramenima iznijeli ovu izrazito tešku nastavnu godinu, dobili su posebnu zahvalu i poštovanje župana Longina i njegovih suradnika.
– Ne mogu zaboraviti ni mentorice i mentore koji su učenicima više od samih profesora. Vi ste, u ovom slučaju i zamjenski roditelji, prijatelji, ruka koja vodi mlade ljude na njihovom putu ka uspjehu. Čestitam vam i zahvaljujem na iznimnom trudu i požrtvovnosti koji ulažete sve ovo vrijeme pandemije. Siguran sam da se u ovakav naporan i zahtjevan posao niste uključili iz bilo kakvih materijalnih pobuda, već iz želje da mlade ljude potičete na uspjeh i vodite kroz izazovno razdoblje u životu.
– Za kraj imam kratku poruku. Samo ustrajnim radom i upornošću možete doći do onih ciljeva koje ste si zacrtali. Ustrajte u tome, budite uporni i marljivi jer ćete tako doseći svoje snove. Pred vama je ljeto, vrijeme praznika. Uživajte u ljetu, kupanju i druženju. Nadam se da ćemo ovu tešku i izazovnu godinu što prije zaboraviti i ostaviti iza sebe, zaključio je Longin.