Subota, 20. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

10 C°

Kreativne radionice hit “Sukošanskog lita”

Autor: Velimir Brkić

15.07.2010. 22:00
Kreativne radionice hit “Sukošanskog lita”

Foto: Velimir BRKIĆ



Kreativne radionice proteklih su godina istinski hit, svojevrsni brend sukošanskog turističkog ljeta. Djeca uz pomoć kreativnih stručnjaka izrađuju suvenir kao uspomenu na ljetovanje u Sukošanu, kaže Mirjana Veleslavić Nadinić, turistička animatorica, dodajući kako su organizatorima, ali i sponzorima najveća nagrada vesela dječja lica
U organizaciji Turističke zajednice i Dječjeg vrtića Zlatna lučica, a pod pokroviteljstvom Općine Sukošan na Sportskom centru u sklopu bogatog “Sukošanskog lita 2010.” održana je “Velika dječja kreativna fešta “Sukošan 2010. ” namijenjena djeci koja se s roditeljima ovih dana odmaraju u Sukošanu, ali naravno i malim Sukošancima te onim s područja općine i susjednih sela.
“Korona” i “Mutogras”
Kreativnom feštom i početkom rada kreativnih ljetnih radionica pod stručnim vodstvom svečano je otvoreno kreativno ljeto u Sukošanu. Slavlje je upotpunjeno bogatim glazbenim programom i nizom zanimljivih i nagradnih igara za djecu i odrasle uz vesele voditelje Marinu Rogoznicu i Andriju Vanjaka. Bila je to zaista velika dječja fešta u Sukošanu
Razdraganu i razigranu publiku zabavljala je dječja rock skupina “Korona” pod vodstvom glazbenog meštra Darka Vlašića koji djeluje u Glazbenoj školi “Korona”. Posebni gosti su bili natjecatelji popularnog tv-showa “Hrvatska traži zvijezdu” Duje Stanišić iz Petrčana i Boris Rogoznica iz Sukošana, koji su publiku s tribina, naročito obožavateljice, podigli na noge.
Lutkarsko-glazbeno-glumačka udruga “Mutogras” iz Podstrane nadomak Splita, zapravo dva razvojačena branitelja u mirovini, invalida Domovinskog rata s dijagnozom PTSP-a, sa svojim lutkarskim točkama oduševili su one najmlađe ali i starije. Pravi lutkarski rock-show s glazbenom podlogom iskreno je oduševio nazočne u SC Sukošan koji nisu mogli odlijepiti oči od lutaka koje pod vještim vodstvom Branka i Ive “sviraju”, “pjevaju” i plešu, a čak se i izbeljiti znaju.
Djeca pjevaju
– Kreativne radionice proteklih su godina istinski hit, svojevrsni brend sukošanskog turističkog ljeta. Djeca uz pomoć kreativnih stručnjaka izrađuju suvenir kao uspomenu na ljetovanje u Sukošanu, kaže Mirjana Veleslavić Nadinić, turistička animatorica, dodajući kako su organizatorima, ali i sponzorima najveća nagrada zasigurno bila izuzetno vesela dječja lica.
U srpanjskoj subotnjoj noći u Sukošanu se dogodio trenutak posebne radosti. Trenutak kada su dječja pjesma, smijeh i radost unijeli život u obližnji usnuli nadbiskupski ljetnikovac Palac, sagrađen u 15. stoljeću na umjetnom otočiću usred uvale Zlatne luke, kao i u usnule kamene sukošanske kale, kada tisućljetnom naselju udahnjuju život i najavljuju nastavak nadasve bogatog kulturnog ljeta u Sukošanu.
Već danas navečer je tradicionalna “Feštica petkom” na sukošanskom Ruševcu, dok je u nedjelju jedanaesti po redu dječji festival poznatih melodija “Djeca pjevaju hitove Sukošan 2010.”, koji će se održati na Sportskom centru Sukošan.