Petak, 29. ožujka 2024

Weather icon

Vrijeme danas

16 C°

Šime Skočić i Igor Gulan najbolji šokolari

15.07.2012. 22:00
Šime Skočić i Igor Gulan najbolji šokolari


Šime Skočić iz Nina i Igor Gulan iz Zadra najbolji su šokolari Zadarske županije. Tako su nakon zahtjevnog posla kušanja odlučila dva žirija, ninski i vanjski. Ninski žiri (Zdenko Stulić, Branimir Vučetić, Šime Stulić, Blaženko Morović, Viktor Prtenjača) najboljim domicilnim šokolom proglasio je onaj Šime Skočića. Drugo mjesto osvojio je Romano Marguć, dok su treće mjesto zajednički podijelili Josip Stulić i Slavko Dejanović. U drugom žiriju (Ante Kolega, Marijan Tomac, Nedjeljko Jusup i Gordan Kurtović) u konkurenciji 41 šokolara iz Ninskih Stanova, Žerave, Grba, Poličnika, Ljupča, Privlake, Vira, Poljica Briga, Vrsi, Mrljana i drugih sela prvo mjesto dodijelio je gradskom šokolu, prošlogodišnjeg pobjednika Igora Gulana iz Zadra. Drugo mjesto pripalo je Mladenu Juešku iz Mrljana na otoku Pašmanu, dok su treće mjesto podijelili Stipe i Gorana Budija s otoka Vira.
Prve nagrade, orginalne šokoloreznice pobjednicima su uručili predsjednici žirija Zdenko Stulić i Ante Kolega, dok su za drugo i treće mjesto dodijeljeni pladnjevi za posluživanje šokola i prigodne čaše za vino.
Bogati nedjeljni program započeo je dobrodošlicom mladih ninskih djevojaka u narodnim nošnjama, koje su na ulazu u Nin gostima nudile fritule, kroštule i suhe smokve. Feštu je službeno u ime odsutnog zadarskog župana Stipe Zrilića otvorio pročelnik za poljoprivredu Zadarske županije Danijel Segarić.