Petak, 29. ožujka 2024

Weather icon

Vrijeme danas

13 C°

Zalažimo se za poštovanje života

Autor: Velimir Brkić

15.08.2013. 22:00
Zalažimo se za poštovanje života

Foto: PIXSELL



Na velebitskoj zaravni Veliko Rujno okupilo se najviše vjernika u posljednjih nekoliko godina, oko pet tisuća hodočasnika iz svih podgorskih sela, ali i svih krajeva Hrvatske. Među njima i brojni planinari kojima je ta zavjetna Gospina crkva hodočasničko odredište tijekom cijele godine


U svetištu Gospe od Rujna, kraljice Jadrana, na slavlje svetkovine Uznesenja Blažene Djevice Marije na nebo – Velike Gospe, na velebitskom Velikom Rujnu okupilo se najviše vjernika u posljednjih nekoliko godina, oko pet tisuća hodočasnika iz svih podgorskih sela, ali i svih krajeva Hrvatske. Među njima i brojni planinari kojima je ta zavjetna Gospina crkva hodočasničko odredište tijekom cijele godine.
Koncelebrirano misno slavlje ispred crkvice Velike Gospe, koju je sagradio “s pomoću Boga i Starigraca na čast Velike Gospe don Ante Adžija godine 1930”, u zajedništvu sa župnikom don Marinkom Jelečevićem i dvoje svećenika iz Slovačke, predvodio je zadarski nadbiskup mons. Želimir Puljić.
– Blagdan Velike Gospe najveći je blagdan posvećen Majci Božjoj i slavi Marijino uznesenje na nebo dušom i tijelom. Blaženu Djevicu Mariju Bog je obdario s četiri velike povlastice koje nema nitko drugi na svijetu. Na početku bezgrešnošću, u životu neporočnošću, a nakon smrti uskrsnućem i trijumfalnim uznesenjem, u uvodnom slovu je kazao mons. Puljić.