Petak, 19. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

11 C°

Beogradski Queen Real Tribute izvrsnim koncertom zatvorio Queenvetation

16.08.2021. 07:46


Vodeći ovogodišnji glazbeni događaj u Zadru okupio je na Forumu sve one željne sjajne glazbe i nezaboravnog provoda. Festival Queenvetation »Three + One« završio je u subotu izvrsnim koncertom beogradske grupe »Queen Real Tributee«, iza kojih su velike turneje po cijeloj Europi, ali i širom svijeta.
Odmah na ulazu bilo je jasno da su mnogi jedva čekali ovaj koncert. Bilo je i onih koji su ostali bez karte, ali su u koncertu uživali preko ograde. U publici se moglo vidjeti sve generacije, a kad je koncert počeo, publika je pohrlila pred pozornicu pozdraviti četvorku. Tijekom dva sata glazbenog spektakla posjetitelji su mogli uživati u najpoznatijim hitovima ove grupe, a Forumom su odjekivali stihovi najpoznatijih pjesama. »Don’t Stop Me Now«, »Bohemian Rhapsody«, »Under Pressure«, »Another One Bites the Dust« i mnogi drugi hitovi zadovoljili su publiku koja je pjevala u glas s bendom.
Ivan Ristanović u ulozi Freddija izveo je spektakularan show. Njegovi pokreti savršeno odgovaraju legendarnom Freddiju, a za potpun dojam bilo je tu i kostima, baš u maniri sjajnog Mercuryja. Uz Ivana Ristanović, QRT čine Nenad Bojković na gitari, basist Ivan Đerfi i bubnjar Radoš Ćapin. Ovi profesionalni glazbenici iz Beograda veliki su zaljubljenici u britanski rock, a bend se okupio 2006. godine.
Nakon prvog seta pjesama, na pozornici su im se produžili gosti večeri. Zadarska sopranistica Nela Šarić koja je već nastupala s bendom te Michelle Luppi, član legendarnoga banda Whitesnake, koji je s Queen Real Tribute-om izveo nekoliko skladbi grupe Queen i Whitesnakea, kao i aktualnu pjesmu Human Touch. Nakon pauze, na pozornicu se vratio i Freddie Mercury te je poveo publiku do kraja ove sjajne večeri. Nije mu nedostajalo energije i karizme, a koncert je završio pjesmom »We are the champions« te s kraljevskog krunom i crvenim plaštom, kako i priliči legendi. Osim glazbenog spektakla, ovaj je koncert bio i prava vizualna poslastica. Osvjetljenje je dalo koncertu posebnu čar, a izvrsna je kulisa bio i antički Donat u pozadini pozornice.