Četvrtak, 28. ožujka 2024

Weather icon

Vrijeme danas

15 C°

Zadovoljni i privatni iznajmljivači

Autor: Dragana Glavočić

15.09.2009. 22:00
Zadovoljni i privatni iznajmljivači


Među poznatijim turističkim mjestima zadarskog arhipelaga nalazi se i Kukljica. U razgovoru s direktoricom TZ općine Kukljica Zlatkom Blaslov doznali smo da su ovogodišnji turistički rezultati slični prošlogodišnjim.
– Broj ostvarenih noćenja u odnosu na prošlu godinu gotovo je isti. Dok je sezona 2008. godine zaključena s ukupno 79.511 noćenja, za ovu godinu mogu reći da smo od 1. svibnja do 31. kolovoza imali ukupno 81.135. S obzirom da je početkom godine najavljena loša turistička sezona ponajviše zbog recesije, ostvareni rezultati ove turističke sezone su vrlo dobri. Kako čujem od privatnih iznajmljivača i oni su zadovolji mada je broj noćenja u privatnom sektoru za 3.000 manji od prošlogodišnjeg, kazala je Blaslov.
Što se tiče strukture gostiju, vodeći su domaći, potom slijede Nijemci, Poljaci, Česi i Slovenci kojih je, kako je rekla Blaslov, manje nego prošle godine. Također, primijećeno je da se broj privatnih iznajmljivača s godinama smanjuje.
– Jedan do dva privatna iznajmljivača otkaže iznajmljivanje apartmana, a razlog tome je, pretpostavljam, borba za gosta, odnosno plasman apartmana na tržište, dodala je direktorica TZ Općine Kukljice.
U prvih 15 dana rujna broj noćenja u privatnom smještaju iznosi 2.700 što je vrlo zadovoljavajuće.
TN Zelena punta, jedno od najstarijih naselja sagrađeno 1970. godine, ove je godine imalo nešto lošije rezultate u odnosu na prošlogodišnje. Kako doznajemo u turističkom naselju do kraja kolovoza ostvareno je preko 40.000 noćenja. Inače, sezona u naselju traje do kraja rujna, odnosno do početka listopada kad odlaze posljednji turisti. No, do kraja godine u naselju su smješteni radnici remontnog brodogradilišta Nauta Lamjana.