Subota, 20. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

16 C°

Idemo na pobjedu i prvo mjesto

15.09.2013. 22:00
Idemo na pobjedu i prvo mjesto


Osigurali smo četvrtfinale, ali ne mislimo se zaustaviti na tome. Idemo na pobjedu, jer želimo biti prvi u skupini i s tim stavom ulazimo u utakmicu. Ne razmišljamo o protivniku u četvrtfinalu, nego samo o tome kako pobijediti Grke – kaže Dario Šarić


Luka Žorić, jedini Zadranin u reprezentaciji, uoči okršaja s Grčkom vrlo realno opisuje situaciju.
– Razmišljamo utakmicu po utakmicu. Ždrijeb nam zaista nije bio naklonjen i svaka nam je utakmica praktički bila “biti ili ne biti”. Svaku smo morali pobijediti da bismo prošli dalje. Tako je bilo sve do sada. Utakmica protiv Grčke je prva koju ne moramo dobiti, jer smo već prošli u četvrtfinale, ali to ne znači da ćemo ju shvatiti olako. Treba nam za prvo mjesto u skupini i zato nam je sada najvažnija na svijetu. Možda je to dobro.
Malo tko je očekivao da će Hrvatska biti mirna prije posljednjeg dvoboja drugoga kruga. To je baš nekako atipično za naše košarkaše.
Dario Šarić ne razmišlja ni o čemu drugome osim o pobjedi.
– Osigurali smo četvrtfinale, ali ne mislimo se zaustaviti na tome. Idemo na pobjedu, jer želimo biti prvi u skupini i s tim stavom ulazimo u utakmicu. Vjerojatno nećemo odmarati igrače, nego ćemo pokušati nastaviti pobjednički niz.
Imate li nekih posebnih želja za protivnika u četvrtfinalu?
– Nemamo. Tko god to bio, dobro ćemo ga proučiti i pripremiti se za njega. Na papiru bismo, ako budemo prvi, trebali dobiti lakšeg protivnika, ali svi znamo da to nisu lake utakmice, bez obzira tko bio na drugoj strani. Prerano je za prognoze, sada razmišljamo samo o Grcima.
Oni su, pak, u jako teškoj poziciji, ne ovise sami o sebi.
– U prednosti smo utoliko što, dok je njima trajala teška utakmica sa Slovenijom, mi smo se već lagano pripremali za njih. U teškoj su situaciji, ali to su Grci, jako kvalitetna momčad i morat ćemo biti na visokoj razini da ih dobijemo – za kraj će najmlađi hrvatski reprezentativac.