Petak, 29. ožujka 2024

Weather icon

Vrijeme danas

12 C°

Alerićev fotoobjektiv seli u vječnost očaravajuće prizore Vrsi

16.09.2021. 12:23


Prekrasni i veličanstveni prizori vrškog krajolika ovo ljeto »zapalili« su društvene mreže. Među brojnim autorima u bespućima interneta, istaknuo se Ivan Alerić, koji kroz fotoobjektiv bilježi očaravajuće prizore i promovira prirodne ljepote rodnih Vrsi ali i cijelog Jadrana.
Njegov foto-video sadržaj, koji je ove godine na Instagramu pregledan preko dvjesto tisuća puta, učestalo dijeli Hrvatska turistička zajednica, krasi naslovnice brojnih medija, a prije nekoliko dana prikazan je i na javnoj televiziji. Od djetinjstva se bavi fotografijom, a tek se krajem prošle godine odvažio podijeliti svoj rad na društvenim mrežama.
– Oduvijek sam volio fotografirati, ali to se posebno intenziviralo otvaranjem beach bara moje sestre na jednoj plaži. Bio sam oduševljen njezinom vizijom te sam se potrudio istu prikazati što bolje na društvenim mrežama. Taj pothvat pokazao se uspješnim, što mi je dalo vjetar u leđa za daljnje objavljivanje. U slobodno vrijeme, stvaram vizualno – kreativni sadržaj koji uključuje obradu fotografija, izradu grafika, vizuala te dugih i kratkih videozapisa, navodi Alerić i dodaje kako kroz fotografije i videozapise pratiteljima želi prenijeti svoj osobni doživljaj mjesta na kojem se nalazi.
– Cilj mi je kroz sadržaj prikazati mjesto ili trenutak, ali kroz svoj osobni doživljaj. Nerijetko više uživam u samoj obradi nego u ‘’radu na terenu’’, ali sve je to dio iskustva. Smatram da kroz samu obradu mogu dodati više osobnosti svojim radovima. Vrsi su nepresušan izvor za stvaranje fotografija i snimaka, pogotovo sad ljeti imam toliko materijala iz svih uvala i plaža da pola toga ni ne dijelim na društvenim mrežama. Uživam u stvaranju sadržaja i neke lokacije me uvijek iznova oduševe.
U budućnosti se, kako kaže, planira specijalizirati za vožnju dronom jer mu donosi više mogućnosti za kvalitetan sadržaj, a na pitanje planira li se u budućnosti profesionalno baviti fotografijom odgovara kako se time ne zamara nego radi najbolje što može.
– Za sada je to samo hobi za kojeg nađem tek ponešto vremena uz svakodnevni posao. Upravo zato i toliko uživam u tome i smatram da se trud uvijek na kraju isplati i ako si na pravom putu da ćeš sigurno nekamo i stići, zaključuje Alerić.