Utorak, 23. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

18 C°

Završen Erasmus+ projekt Greeonpolis

16.09.2021. 08:41


Od 13. do 14. rujna Dječji vrtić Radost Zadar bio je domaćin finalnog sastanka partnera Erasmus+ projekta Greenopolis. Sastanku su nazočile odgojiteljice dječjeg vrtića Vesna Antić i Jadranka Jurin i partneri iz Poljske i Grčke, a partneri iz Portugala uključili su se online.
– Projekt na temu održivog razvoja započeo je u rujnu 2019. godine. Cilj projekta je razviti inovativnu i razigranu pedagogiju za obrazovanje o održivom razvoju, za djecu od 3 do 6 godina. Ova se pedagogija temelji na interaktivnom eBooku za formalni i neformalni kontekst učenja, objašnjavaju iz vrtića Radost te dodaju kako će se uz e-knjigu, napraviti i vodič s aktivnostima za odgojitelje i roditelje koji će olakšati upotrebu e-knjige u kontekstu učenja.
Interaktivna e-knjiga bavit će se specifičnim ciljevima učenja o održivom razvoju primjerenim dobnoj skupini od 3 do 6 godina, u skladu s Europskim ciljevima i ciljevima država članica. Pruža simulirani i smislen kontekst u kojem djeca, uz pomoć odgojitelja ili od strane roditelja sami mogu naučiti o održivom razvoju na raznim razinama. Teme poput klimatskih promjena, bioraznolikosti, energije itd. imaju snažnu STEM pozadinu i doprinose njihovom razvoju transverzalne kompetencije. Interaktivnost se dodaje uključivanjem elemenata poput kvizova, mini-igara, zagonetki ili drugih elemenata ugrađenih u priču koji čine iskustvo privlačnijim i jedinstvenim. Više o projektu može se pročitati na stranicama greenopolis.erasmus.site.