Četvrtak, 18. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

14 C°

Sutra štrajkaju Zadarska, Vukovarsko-srijemska, Karlovačka i Sisačko-moslavačka županija

16.10.2019. 13:45


U tijeku je cirkularni štrajk u osnovnim i srednjim školama prema kojemu se, uz iznimku prvog dana štrajka kad nije bilo nastave u cijeloj Hrvatskoj, štrajka po pojedinim županijama. Prema najavi sindikata u četvrtak će se štrajkati u četiri županije. To su: Zadarska, Vukovarsko-srijemska, Karlovačka i Sisačko-moslavačka županija.
Predsjednik Nezavisnog sindikata zaposlenih u srednjim školama Branimir Mihalinec je kazao da štrajk u Zagrebu, prema usmenim informacijama koje ima, ide dobro.
– Mogu najaviti da ćemo sutra na redovnoj konferenciji izvijestiti kakav oblik i koji modalitet i kako ćemo nastaviti od ponedjeljka jer nemamo osjećaj da će se socijalni dijalog uspostaviti i nemamo osjećaj da će doći do rješenja iako je predsjednik Vlade rekao da nude dijalog, samo ne znamo kome jer nas ne poziva, pa ne znamo hoće li biti sastanak na kojem će Vlada nešto ponuditi, rekao je Mihalinec.
Neka nas Vlada ne zove ako su njihovi prijedlozi manji od naših, nismo se došli cjenkati, kazao je. A ima i poruku za Ivana Vrdoljaka, šefa HNS-a:
– Neka nas ne brani, neka nas ne zastupa, jer nije HNS pokrenuo ovu incijativu nego su je pokrenuli sindikati prošle godine i napravili izračun i prijedlog koji je prihvatila ministrica. Drago nam je da HNS podržava ministricu, ali to je naš zahtjev i molim predsjednika HNS-a da nas ne zastupa kao što nas je jučer zastupao u jednom intervjuu, zaključio je Mihalinec. (NSZSSH)