Utorak, 19. ožujka 2024

Weather icon

Vrijeme danas

10 C°

Puntamičani bez šanse na Gripama

16.10.2021. 07:26


Košarkaši Sonik Puntamike poraženi su na gostovanju kod Splita u petom kolu HT Premijer lige rezultatom 99:58. Desetkovani ozljedama nekolicine bitnih igrača, Puntamičani su na Gripe stigli s tek desetoricom u zapisniku, minimalnim brojem koji dozvoljavaju pravila HKS-a, te su prvih 15 minuta pružali dobar otpor favoriziranom suparniku, no za više od toga nije bilo snage pa su Zadrani na koncu ubilježili uvjerljiv poraz. Da u dom prošlosezonskog finalista hrvatskog prvenstva nisu doputovali sa spuštenim gardom »Zeleni« su pokazali već na samom startu utakmice kada su zahvaljujući pet poena Marka Prskala i dva Gabriela Marića rano poveli 2:7. Na odgovor domaćina nije trebalo dugo čekati, no unatoč činjenici da su od prve minute na parketu imali Roka Lenija Ukića »Žuti« se niti u jednom trenutku prve četvrtine nisu uspjeli odvojiti na više od dva posjeda prednosti. Igrači Srđana Subotića dvaput su uspjeli odmaći na plus šest (19:13 i 21:15), ali mlađi Marić je s nekoliko poena uporno držao svoju momčad na priključku, a kada mu se početkom druge dionice priključio i Marko Jurič semafor je pokazivao iznenađujućih 21:23 za Sonik. S obzirom na sve probleme koji su ih pogodili u posljednjih desetak dana bio je to nerealno dobar rezultat za Puntamičane, što se i pokazalo u sljedećih nekoliko minuta.


Žuta artiljerija
Toni Perković je s dvije trice vratio inicijativu na splitsku stranu, a bio je to, pokazat će se, tek početak dalekometne kanonade domaćeg sastava. Ubrzo mu se priključio i Sani Čampara s dva pogotka izvan linije 6,75, a kada je Perković novom tricom, svojom četvrtom u kratkom vremenskom razdoblju, odveo »Žute« u dvoznamenkaste vode (43:33) postalo je jasno da snovi »Soniksa« o velikom iznenađenju polako kopne. Do velikog odmora raspoloženi Perković još je jednom bio precizan s velike udaljenosti, ukupno peti puta, pa je semafor prilikom odlaska u svlačionice pokazivao 45:30 za domaćine koji su imali neusporedivo veći doprinos igrača s klupe i čak 12 skokova više (25-13).


Kraj svih nadanja
Zadrani su se u prvih šest minuta nastavka držali na pristojnom zaostatku, prije svega zahvaljujući dobroj napadačkoj roli Juriča, no trica prošlosezonskog igrača Sonika Lovre Runjića označila je početak velikog naleta domaćeg sastava koji se zaustavio tek na isteku treće četvrtine kada je semafor pokazivao visokih plus 34 za »Žute« (83:49). U seriji 18:1 sa svih su udaljenosti jedan za drugim pogađali Perasović, Mclean i Perković pa je pitanje pobjednika bilo riješeno već dobrano prije ulaska u posljednju dionicu. Ona je, pak, donijela neobaveznu košarku, a kao kuriozitet, ili pak realnost, valja spomenuti da se niti jedan igrač s klupe Puntamike nije upisao u strijelce. Najefikasniji u pobjedničkim redovima bili su Toni Perković s 21 i Lovre Runjić sa 16 poena, dok je kod Sonika ponovno najbolji bio Ivan Vučić s 22 koša, devet skokova i pet asistencija.




SPLIT                     99
SONIK P.                     58


(21:18, 29:17, 33:14, 16:9)
SPLIT – Dvorana Gripe. Gledatelja: 200. Suci: Denis Hadžić, Nikola Perlić, Antun Toni Reić.
SPLIT: Žganec 9, Ukić 7, Vuko 7, Mclean 11, Barič 7, Perković 21, Perasović 9, Kedžo 6, Runjić 16, Čampara 6, Perkušić 3. Trener: Srđan Subotić.
SONIK P.: Jurič 13, P. Marić 1, G. Marić 11, Prskalo 11, Vučić 22, Zelanto, Keserović, Brajčić, Pavin, Bašić. Trener: Stipe Kuliš.