Četvrtak, 28. ožujka 2024

Weather icon

Vrijeme danas

14 C°

Birkić zamjeniku ministra predočio najveće probleme

Autor: Ivana Burica

15.11.2012. 23:00
Birkić zamjeniku ministra predočio najveće probleme

Foto: Mario PADELIN



V. d. ravnatelja Opće bolnice Zadar dr. Neven Birkić u srijedu se sastao sa zamjenikom ministra zdravlja mr. sc. Marijan Cesarikom, kako bi mu izložio goruće probleme zadarske bolnice. Riječ je o sastanku za koji je inicijativa prije petnaestak dana potekla sa zadarske strane, a trebala mu je nazočiti i predsjednica UV-a Opće bolnice Zadar Grozdana Perić. No kako je poziv za sastanak stigao samo dan prije održavanja, Perić nije mogla otkazati već ranije dogovorene obveze.
Dr. Birkić je sa zamjenikom Cesarikom među ostalim razgovarao o problemu mjesečnog limita.
– Problem limita je problem broj jedan. Naime, limit iznosi 14,8 milijuna kuna, a fakturira se oko tri milijuna kuna više od toga. Gospodina Cesarika sam zatim upoznao i s problemima u radu s kojima se naše službe susreću iz razloga što ne mogu zaposliti nove djelatnike kao zamjene onima koji su na bolovanjima i rodiljnim dopustima. Sve zato što su Ministarstvo zdravlja i HZZO zapošljavanje djelatnika preuzeli na sebe. Tu je i problem intervencijske kardiologije koja radi jako puno, a dobiva malo novca. I konačno, kao četvrto, govorio sam o dopusnicama za rad izvan radnog vremena. Jer jednima je takav rad dopušten, a drugima nije, informirao nas je dr. Birkić o tijeku sastanka sa zamjenikom ministra zdravlja te istaknuo da je zadovoljan komunikacijom koju je s njim ostvario.
– Saslušao me je te je obećao dobru suradnju. Sve što sam govorio predao sam i u pismenom obliku, te je primarijus Cesarik obećao da će sve pogledati i razmotriti što se može učiniti, kazao je dr. Birkić.