Utorak, 23. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

12 C°

Promarširali kroz Sinj

16.11.2020. 09:09


Ne može se reći da je bilo neočekivano. Sonik-Puntamika igra vrlo dobro ove sezone, a Alkar je pokazivao mnogo skromnije predstave. No, iako se igralo bez publike, iako Alkar nije ono što je znao biti, gostujuća pobjeda u Sinju uvijek vrijedi mnogo. Zadarskim košarkašima, koji su krenuli u sezonu odlično, da bi ih ona dohvatila korona, pa neke ozljede, bilo je to važno gostovanje koje su odradili na najbolji mogući način. Velikom pobjedom koja je potvrdila da su jedna od najpozitivnijih priča ove sezone elitnog razreda hrvatske košarke. S druge strane, Alkar je novim porazom produbio rezultatsku krizu. Gosti su odmah na početku pokazali da misle ozbiljno, posebno je dojmljiva bila partija Lovre Runjića, koji je pošteno torpedirao domaću momčad u uvodnim minutama utakmice. Runjić je lagano povezao tri trice, a pomoć je imao u Sandru Rašića i Filipu Jošiću pa su Puntamičani već nakon prve dionice imali »finih« 32:16. Mala kriza se dogodila početkom druge četvrtine u kojoj Puntamičani čak pet minuta nisu stigli do koša, Alkar je stigao do -5, no kraj je ipak pripao zadarskoj momčadi, koji su se do velikog odmora vratili na dvoznamenkastu razliku. Treća četvrtina je donijela rješenje utakmice. Doduše, nije se tako činilo nakon prve četiri minute, kada se Alkar raspucao i stigao do egala. No, onda je stvar u svoje ruke uzeo iskusni Jakov Vladović pa je od egala, Sonik prvo stigao do + 10 u manje od tri minute. Samo nekoliko trenutaka kasnije bilo je i +17. I to je bilo to. Domaći sastav nije imao snage da i treći puta uhvati prednost odličnih košarkaša Sonik-Puntamike. Pet dvoznamenkastih igrača imala je Sonik-Puntamika i to dovoljno govori koliki je angažman bio prisutan kod momčadi Hrvoja Vlašića. Runjić je utakmicu završio s 22 koša, a dodao je pet skokova i dvije asistencije. Uz 13 skokova, sedam asistencija imao je Vladović, a Tomislav Cvitković zabio je 15 koševa i dodao je šest skokova. Dvoznamenkasti učinak imali su još Filip Jošić (13 koševa) i Daniel Zovko (deset koševa, pet skokova).


ALKAR 85
S. PUNTAMIKA 94


(16:32, 23:17, 21:18, 25:17)
SINJ – GŠD Ivica Glavan-Ićo. Bez gledatelja.
ALKAR: Brocić 8, Granić 12, Kučan 2, Varence 16, Vučić 9, Echols 25, Mandalinić 4, Putnik, Tomašević, Vučić. Trener: Damir Milačić.
SONIK-PUNTAMIKA: Runjić 22, Cvitković 15, Vručinić 7, Zovko 10, Petani 8, Jošić 11, Vladović 13, Palčić, Rašić 8, Zelanto, Keserović, Manojlović. Trener: Hrvoje Vlašić.