Utorak, 23. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

13 C°

IZGORJELA AMBULANTA U NINU Erlić: Sreća da je sva vrjednija oprema bila u vozilu Hitne

16.12.2020. 08:57


Nakon požara u prostorijama Zavoda za hitnu medicinu Zadarske županije u Ninu, provjerili smo kolika je nastala šteta te kada će njihovi djelatnici preseliti u nove prostorije. Naime, riječ je o prostoru Doma zdravlja kojega je Zavod dobio u najam do izgradnje nove ambulante koja je, nažalost, izgorjela do temelja.
Do požara je došlo u nedjelju oko 14.30 sati, a budući da je vatra zahvatila sav interijer, medicinski je tim do preseljenja smješten je u Ispostavu Zadar odakle će se timom T2 pokrivati teren Ispostave Nin. Ravnatelj Zavoda, Ivica Erlić, o najnovijoj situaciji i terminu preseljenja ninske Hitne pomoći tako kaže:
– Na osnovu prvih informacija javnost je pomislila kako je požar zahvatio cijelu zgradu no, srećom, nije riječ o tome. Osim EKG aparata i još ponečeg, od opreme ništa posebno nije izgorjelo, o čemu ćemo više znati nakon inventure. Sreća u nesreći je što je sva vrjednija oprema bila u vozilu Hitne pomoći, a u trenutku požara oni su bili na intervenciji, kazao je Erlić, napominjući kako je najvažnije da nitko nije stradao.
– Pomoć nam je odmah ponudio i gradonačelnik Nina Emil Ćurko koji mi je rekao da je tu za nas kakva god da nam podrška treba. Nakon pregleda prostora znat će se kolika je ukupna šteta, ali kako sam već rekao, bitno je da nitko od naših djelatnika nije stradao, naglasio je ravnatelj.
Stanovnicima Nina i okolnih mjesta odmah je osiguran dodatni tim Zavoda, a uskoro se tamo vraća i hitni medicinski tim T2.
– Nova ambulanta bit će opremljena već idući tjedan i tim će opet normalno funkcionirati, odnosno neće to područje pokrivati iz Ispostave Zadar. Osim toga, grad Nin pojačali smo timom T1 kako bi usluga njihovim građanima bila što kvalitetnija. Ovom privremenom organizacijom, dostupnost hitne medicinske skrbi ne samo da ostaje ista, već se podiže i razina kvalitete s obzirom da će na intervencije na područje grada Nina po potrebi odmah izlaziti odmah T1 timovi, istaknuo je Erlić.
Što se tiče preseljenja u novu ambulantu, napominje kako je u postupku ishodovanje uporabne dozvole, a do iduće srijede trebao bi stići i kompletan namještaj.
– Gradnja i opremanje nove ambulante koštali su pet milijuna kuna i zadovoljni smo da je sve gotovo na vrijeme kako bi stanovnici Nina opet imali svoju ambulantu Hitne pomoći, zaključio je Erlić.


»Pomoć nam je odmah ponudio i gradonačelnik Nina Emil Ćurko koji mi je rekao da je tu za nas kakva god da nam podrška treba. Nakon pregleda prostora znat će se kolika je ukupna šteta, ali kako sam već rekao, bitno je da nitko od naših djelatnika nije stradao«
Ivica ERLIĆ