Petak, 29. ožujka 2024

Weather icon

Vrijeme danas

20 C°

Elektronički izračun godišnjeg poreza na dohodak

Autor:

16.01.2009. 23:00
Elektronički izračun godišnjeg poreza na dohodak


Interes građana za navedenom mogućnošću bio je značajan tijekom svih dosadašnjih godina. Tako su primjerice samo lani, građani dnevno, s internetske stranice obrazac preuzeli više od 2.000 puta, istaknuo je Igor Strejček


Već petu godinu zaredom Erste & Steiermärkische Bank d.d. na svojoj je internetskoj stranici građanima ponudila mogućnost izračuna godišnjeg poreza na dohodak. Naime, na internetskoj stranici Erste banke www.erstebank.hr/obavijest_20090115.asp nalazi se obrazac za izračun poreza na dohodak za fizičke osobe za 2008. godinu. Obrazac je u obliku excel datoteke u koji podnositelj unese osnovne podatke, a računalni program automatski izračunava zbirna i izvedena polja. Kako pojašnjava Igor Strejček, direktor Direkcije upravljanja distributivnim kanalima, nakon unosa potrebnih podataka obrazac automatski izračunava sve ostale parametre, pa i očekivani povrat ili porezni dug, čime olakšava ispunjavanje obrasca.
– U Erste banci osluškujemo probleme svojih klijenata te ih nastojimo riješiti na najbolji mogući način. Jedan od takvih primjera je i DOH obrazac kojim klijentima olakšavamo podnošenje porezne prijave, naglasio je Strejček, napmenuvši kako je Erste banka jedina financijska ustanova koja je svojim klijentima, ali i svim građanima Republike Hrvatske, ponudila mogućnost elektroničkog izračuna godišnjeg poreza na dohodak.
Pojašnjeno je također kako je ova banka time ponudila najjednostavnije rješenje popunjavanja prijave poreza na dohodak i olakšala podnošenje poreznih prijava.
– Interes građana za navedenom mogućnošću bio je značajan tijekom svih dosadašnjih godina. Tako su primjerice samo lani, građani dnevno, s internetske stranice obrazac preuzeli više od 2.000 puta. Prema našim procjenama, očekujemo kako će ove godine navedeni obrazac “downloadati” s naših stranica još veći broj građana, istaknuo je Strejček, dodavši kako dosljedna politici kontinuirane brige za klijente i poslovne partnere, te s ciljem ostvarenja što većeg zadovoljstva svojih korisnika i više razine usluga, Erste banka prati novitete na tržištu kao i potrebe klijenata.
Napomenuo je također kako omogućavanjem elektroničkog izračuna poreza na dohodak Erste banka želi napraviti iskorak dalje u korištenju modernog načina poslovanja i komunikacije. Pritom, kontinuiranim razvojem alternativnih kanala distribucije i praćenjem svjetskih tehnoloških trendova nastoji se još bolje odgovoriti na potrebe klijenata za raznovrsnom financijskom uslugom te bankarske usluge učiniti dostupnim, bez obzira na vrijeme i mjesto na kojem se klijent nalazi, korištenjem računala, telefona ili mobilnog telefona.