Četvrtak, 28. ožujka 2024

Weather icon

Vrijeme danas

16 C°

Rekordan broj šokolara

Autor: Jurica Predovan

16.01.2009. 23:00
Rekordan broj šokolara

Foto: Sebastian GOVORČIN



U organizaciji TZ grada Nina jučer se u prostorijama Doma kulture u Ninu održala podjela svježeg mesa natjecateljima koji će nastupiti na 7. ninskoj šokolijadi. Od podjele mesa preko pripreme šokola prati se sazrijevanje proizvoda, a sve u cilju kako bi proizvod bio gotov i predstavljen 19. srpnja ove godine, kada će se održati i završno ocjenjivanje te proglašenje pobjednika 7. ninske šokolijade.
Od početka manifestacije 2003. godine u proteklih pet godina sudjelovao je do sada ukupno 81 natjecatelj, od toga 64 muškarca i 17 žena. Ove godine sudjelovanje je prijavio rekordan broj sudionika te će svoje snage u proizvodnji šokola odmjeriti 41 sudionik, od toga 30 muškaraca i 11 žena. Da se zaista radi o jedinstvenoj manifestaciji i velikom interesu natjecatelja, govori podatak da je ove godine mesnica “Lukin” osigurala 405 kg svježeg svinjskog vrata.
U razgovoru s direktoricom TZ grada Nina Marijom Dejanović, saznali smo da se svake godine prijavljuje sve više sudionika te kako Ninska šokolijada iz godine u godinu postaje prepoznatljiva širom Zadarske županije.
– U odnosu na prošlu godinu imamo puno veći interes natjecatelja šokolara i vrlo smo zadovoljni zato što nismo očekivali ovako veliki broj natjecatelja. Smatram da će naši šokolari biti zadovoljni i da će proizvesti kvalitetne šokole, zaključila je direktorica Dejanović.