Petak, 19. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

17 C°

Pjesme i plesovi najdražem gradu na dar

16.01.2011. 23:00
Pjesme i plesovi najdražem gradu na dar


Ovo je prilika da sve skupine našeg KUD-a predstave svoja postignuća i ujedno daruju jedan lijepi program svojim sugrađanima upravo za Dana grada, kazala nam je Nives Jeličić, predsjednica domaćeg KUD-a “Kralj Tomislav”


Kao kruna brojnih događanja  kojima je Biogradu na Moru  obilježio Dan grada i blagdan  Svete Stošije održana je velika završna manifestacija pod  nazivom “Tebi grade”.
Ovu tradicionalnu priredbu  već niz godina organizira  KUD “Kralj Tomislav”, a u  njoj sudjeluju sve skupine  ovog društva kao i njihovi  gosti. Tako je i ove godine u  sportskoj dvorani biogradske  osnovne škole, bilo veselo i  raspjevano. Domaći i gosti  ponudili su bogatstvo nošnji,  pjesme i plesa te je brojna  publika doista mogla uživati u  bogatom i raznolikom programu.
– Ovo je prilika da sve  skupine našeg društva nastupe predstave svoja postignuća i ujedno daruju jedan  lijepi program svojim sugrađanima upravo za Dana  grada, kazala nam je Nives  Jeličić predsjednica domaćeg  KUD-a “Kralj Tomislav”. Svakako nastojimo, dodala je, da  i naši gosti svake godine budu  iz drugih krajeva zemlje kako  bi nam prezentirali kulturnu  baštinu njihovog podneblja te  doprinijeli raznovrsnosti programa. Naši ovogodišnji gosti  su KUD Pučkog otvorenog  učilišta iz Otočca, zatim Kulturno umjetnička udruga  Gacka, Ličko Lešće te KUD  Pleter iz Dugopolja. Sa svima  njima imamo uspostavljenu  dobru uzajamnu suradnju te  se uvijek rado odazivamo jedni drugima na gostovanja.  Posebno nas raduje što ove  godine imamo čak četiri skupine mažoretkinja, a također i  činjenica da ih pripremaju  naše mažoretkinje iz starijih  formacija, zaključila je Jeličić.
Kao i uvije najviše simpatija  publike izazvale su male  mažoretkinje, tim više što je  za neke od njih ovo bio i prvi  javni nastup. Svoje su umijeće  svakako pokazale i one malo  starije. Tijekom cjelovečernjeg programa redale su se  pjesme i plesovi uljepšani bogatstvom narodnih nošnji domaćih i gostiju, a program je  vodila novinarka i voditeljica  BnM radija Branka Pelicarić.