Dvanaest amandmana teških dvanaest milijuna kuna

Poruka greške

Deprecated function: The each() function is deprecated. This message will be suppressed on further calls u _taxonomy_menu_trails_menu_breadcrumb_alter() (linija 436 od /opt/nginx-1.17.9/htdocs/zadarskilist.hr/sites/all/modules/taxonomy_menu_trails/taxonomy_menu_trails.inc).
Slika korisnika asaric
Konferencija za medije Akcije mladih o procesu donošenja proračuna
Autor: 
Ne želimo politizirati ni filozofirati, već zajedno, s ostatkom većine, mislim pritom na SDP i NL Enija Meštrovića, pokušavati amandmanima i prijedlozima pomoći sugrađanima, dodao je Rubeša
Marin GOSPIĆ
Konferencija za medije Akcije mladih odžana ispred Gradske uprave

Konferencija za medije Akcije mladih o procesu donošenja proračuna
Gradski vijećnici iz Kluba vijećnika Akcije mladih u Gradskom vijeću održali su konferenciju za medije ispred Gradske uprave s ciljem da, kako su rekli, objasne i informiraju zainteresiranu javnost o procesu donošenja Proračuna Grada Zadra za 2022. godinu.

Naime, na proračunskoj sjednici izglasano je 12 amandmana Kluba vijećnika AM te je njihov klub u proračun uvrstio projekte čija je vrijednost 12 milijuna kuna. Ante Rubeša, predsjednik Kluba vijećnika AM, započeo je kazavši da su procesu donošenja proračuna pristupili ozbiljno s ciljem da grad učine boljim mjestom za život.

- Gradonačelnik je predložio proračun koji je izmijenjen s više od 20 oporbenih amandmana što je osnovni razlog zbog čega su vijećnici ovog kluba podržali proračun.
Ne želimo politizirati ni filozofirati, već zajedno, s ostatkom većine, mislim pritom na SDP i NL Enija Meštrovića, pokušavati amandmanima i prijedlozima pomoći sugrađanima, kazao je Rubeša. Vijećnik Roko Tadin predstavio je 12 prihvaćenih amandmana: povećano  sufinanciranje režijskih izdataka socijalnim kategorijama, uvođenje jednokratne pomoći za dugotrajno nezaposlene, odnosno nezaposlene dvije godine, izgradnju stambenog kontejnera za žene u sklopu prihvatilišta Sv. Vinko Paulski, pomoć u iznosu od tisuću kuna za djecu u udomiteljskim obiteljima u rujnu, zatim sredstva za ponovno školovanje korisnika Doma za odgoj djece i mladež u Pučkom učilištu Zadar, kao i novčanu pomoć za korisnike osobne invalidnine kojima je to jedini prihod. Osim toga, prihvaćeni su amandmani koji će omogućiti smanjenje cijena autobusne karte, sufinanciranje djelatnosti dadilja, povećanje stipendija za srednjoškolce i studente, ali od iduće godine budući da je natječaj već bio raspisan. Kako je naglasio, Grad Zadar zbog njihovog amandmana kreće u projekt "rent-to-own" zgrada kojim će se mladim obiteljima omogućiti jeftinije stanovanje, a naknadno mogućnost vlasništva.

- Klub vijećnika AM izborio se za izgradnju polivalentne sportske dvorane na Barutani, proširenje OŠ Šimuna Kožičića Benje, kao i niz važnih zahvata na sportskoj infrastrukturi, nabrojio je Tadin.

Vijećnica Marjana Botić pozvala je da se za proračun za 2023. godine počne surađivati već sada, a kao poseban cilj istaknula je prehranu za svu djecu u školama.

- Za to bi trebalo 50 milijuna kuna inicijalnih sredstava što je deseti dio proračuna. To planiramo napraviti što brže, naravno, u suradnji s nadležnim odjelima, rekla je Botić te ukazala na važnost suradnje. Također, Botić je govorila o prometnoj infrastrukturi, kao i izradi strateških dokumenata kao što je Plan razvoja napomenuvši kako pažnja mora biti na plavo-zelenim politikama koje su, kako je rekla, imperativ za povlačenje sredstava iz EU fondova.

Kategorija: 
Ocjena: 
Nije još ocijenjeno