Petak, 29. ožujka 2024

Weather icon

Vrijeme danas

18 C°

Zapalio se brod u spremištu marine

Autor: Suzana Bandić

16.02.2010. 23:00
Zapalio se brod u spremištu marine

Foto: Zvonko KUCELIN



Prema prvim informacijama izbio je požar na brodu dugom osam metara u jednom od zimnika u našoj marini. Pretpostavljamo kako je riječ o kvaru na elektroinstalacijama, no više ćemo znati kad se obavi očevid i pregledaju sve snimke s nadzornih kamerama – kazao nam je sinoć Božo Jusup
U utorak navečer, svega pet minuta prije 20 sati, zadarski su vatrogasci dobili dojavu da je u Tankerkomercovoj marini u predjelu Vruljice buknuo požar.
Vatra je, kako doznajemo od Željka Šoše, zapovjednika zadarske Javne vatrogasne postrojbe, izbila u jednom od hangara u marini.
– Mi smo odmah po dojavi tamo poslali osam vozila i 17 vatrogasaca. U svega 10 minuta vatra je lokalizirana i spriječeno je njezino širenje što nam je zapravo bio i prioritet, kazao je Šoša dodavši kako nakon gašenja vatrogasce čeka posao oko raščišćavanja spremnika te da će se tek tada moći govoriti o žarištu požara i njezinom uzroku.
Iako su sinoć odmah po dojavi o požaru na teren izišli i policajci, u dežurstvu zadarskog OKC-a tek su nam potvrdili da je požar izbio, a za sve ostale informacije kazali su kako ćemo ih moći dobiti tek po okončanju očevida.
– Prema prvim informacijama izbio je požar na brodu dugom osam metara u jednome od zimnika u našoj marini. Pretpostavljamo kako je riječ o kvaru na elektroinstalacijama, no više ćemo znati kad se obavi očevid i pregledaju sve snimke na nadzornim kamerama, kazao nam je Božo Jusup, vlasnik tvrtke Tankercomerc. Napomenuo je kako prostor Tankerkomercove marine osim cjelodnevnog nadzora kamerama, osiguravaju i dvojica čuvara, te zaštitari Adriatic securitya te da je upravo njihovom zaslugom požar na vrijeme primijećen pa je spriječena veća šteta.