Petak, 26. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

5 C°

Setove završavale “k’o velike”

17.02.2019. 14:14
Setove  završavale  “k’o velike”


Puno više neizvjesnosti nego što bi se to moglo zaključiti iz konačnog rezultata ponudio je dvoboj odbojkašica Zadra i Nove Gradiške. Prva dva seta odlučena su u završnicama u kojima su "plave" povezale četiri, odnosno tri poena i iz egala otišle do prednosti 2:0. Ni tu se gošće nisu predale i, premda je Zadar vodio većinu trećeg seta, nastavile su Novogradiške pritiskati domaći sastav. Ipak, izdržao je Zadar sve nalete i taktički vrlo zrelu izvedbu zaokružio osvajanjem tri boda. Ovaj put nije bilo praznog hoda, a jedina kriza dogodila se u prvom setu kod rezultata 13:17. Reagirao je tada trener Robert Kresoja pozivanjem minute odmora, smirio svoje igračice koje su se vrlo brzo vratile u pobjednički ritam. Sa šest bodova u posljednja dva domaća nastupa i set razlikom 6:0 Zadranke su dohvatile drugo mjesto koje donosi izravan plasman u Superligu. No, puno se toga još može promijeniti jer slijede tri utakmice uoči kojih je jasno samo to da je Osijek sigurno prvi. Zadar, Split i Nova Gradiška nastavljaju borbu za drugo, odnosno utješno treće mjesto koje donosi kvalifikacije s posljednjim sastavom iz Superlige.
– Stvarno sam ponosna na svoje suigračice kako smo odigrale ovu utakmicu. Nova Gradiška se još jednom pokazala kao vrlo kvalitetna ekipa, no na svaki njihov napad mi smo imale odgovor. Glave su nam bile usredotočene samo na igru i to je ono što me veseli. Znalo nam se kroz sezonu događati da puno osciliramo kroz utakmicu a na ovoj to nije bio slučaj. Bližimo se kraju sezone i znamo koliko je sada svaka pobjeda važna. Sada smo na drugom mjestu i cilj nam je tamo i ostati kako bi se direktno plasirale u viši rang i na taj način izbjegle kvalifikacije – izjavila je za internetski porat sport 023 Lori Nikpalj, jedna od najboljih Zadranki u subotnjem dvoboju.


ZADAR 3
NOVA GRADIŠKA 0
(25:20, 25:21, 25:23)


ZADAR – Dvorana IV ŠC Višnjik. Gledatelja: 100. Suci: Jakovac, Jukić.
ZADAR: Mrduljaš, Marković, Sorić, Kolić, Dijan, Nikpalj, Župan, Golem, Fabijan, Volpi Kobal, Karuc. Trener: Robert Kresoja.
NOVA GRADIŠKA: Balunović, I. Papac, Engerini, Kovač, B. Papac, Pavić, Zrin, Dautović, Čeliković, Đaković. Trener: Damir Runjaš.
 




3. skupina (ž)


9. kolo: Zadar – Nova Gradiška 3:0, Osijek – Split 3:0.


 1. Osijek 9 8 1 25:9 22
 2. Zadar 9 4 5 14:15 12
 3. Split 9 4 5 14:18 12
 4. N. Gradiška 9 2 7 11:22 8


10. kolo: Nova Gradiška – Zadar, Split – Osijek.