Četvrtak, 25. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

9 C°

Otvorene kandidature natječaja za izbor novog saziva Savjeta mladih Grada Zadra koji je zaključen 26. siječnja i na koji se javilo 16 kandidata

17.02.2021. 18:11


Nakon što je dosadašnjim članovima Savjeta mladih istekao trogodišnji mandat, raspisan je, podsjećamo, natječaj za izbor novog saziva koji je zaključen 26. siječnja, a Odbor za izbor i imenovanje objavio je kako je roku pristiglo 16 kandidatura, od kojih je 14 važećih, a dvije su kandidature bile nevažeće. Prema informaciji iz Gradske uprave, važeća kandidatura je bila ona iz zadarske Udruge djece oboljele od dijabetesa i njihovih roditelja Cukrići koji su kao kandidata za člana predložili Tina Koštu i njegovog zamjenika Luku Koštu. Zadarski plesni ansambl predložio je Patriciju Gospić i za njezinu zamjenicu Ruby Ivosić. Kao treća kandidatura pristigla je JU-JITSJU kluba u Zadru koji je za svoje kandidate istaknuo Tina Vuksana i za njegovog zamjenika Šimu Zrilića.
Kandidatura je pristigla i iz zadarskog Foruma mladih SDP-a koju su predložili Helenu Mikulandru i Patriciju Novoselić, dok je neformalna skupina mladih također, predložila dvije djevojke: Anaušku Klapan i Tatjanu Ratković. U utrku se uključilo i Društvo športske rekreacije Kožino i predložilo Luku Džaju i Mihaelu Džaju. Važeća je kandidatura bila i Udruge za izvannastavne i izvanškolske aktivnosti Cinaz koji su za člana istaknuli Angela Viraga i Editu Vilić, dok je Udruga za promicanje audiovizualnog stvaralaštva Donat predložila Laru Čačić i kao njezinog zamjenika Karla Vidučića. Boksački klub Ares predložio je Luku Kneza i Roka Bukvića, a zadarski Odbojkaški klub Domenika Kresoju i Franku Volpi Kobal. Još jedan sportski klub, a riječ je o Gimnastičkom klubu Salto, predložio je svoje sportaše Mateju Bakmaz i Alana Lazinicu i ženski Nogometni klub Donat Mateju Bačić i Maru Rimanić. Iz Velog Iža Udruga mladih »Tarabuži« predložio je svoga člana Martina Džaju i Roka Šulića i na kraju, kao važeća kandidatura stigla je i ona Udruge studenata menadžmenta Sveučilišta u Zadru koja je predložila Tonija Lovrovića i za njegovog zamjenika Jakova Stanića.
Savjet mladih Grada Zadra treba brojiti 11 članova, a novi saziv se bira na tri godine. Kandidati moraju imati navršenih 15 do navršenih 30 godina života u trenutku podnošenja kandidature za članstvo te prebivalište ili boravište u Gradu Zadru.