Povezivanje interesa djece, mladih i odraslih

Poruka greške

Deprecated function: The each() function is deprecated. This message will be suppressed on further calls u _taxonomy_menu_trails_menu_breadcrumb_alter() (linija 436 od /opt/nginx-1.17.9/htdocs/zadarskilist.hr/sites/all/modules/taxonomy_menu_trails/taxonomy_menu_trails.inc).
Slika korisnika asaric
Kazališna udruga Igrajmo se u suradnji s Teatrom Tirena organizira dramske radionice za odrasle
Na radionicama, polaznici bi saznali i kako doći do ideje za predstavu i kako ideju, uz pomoć raznih tehnika, pretvoriti u dramski tekst, a namijenjene su studentima, odgajateljima, učiteljima, nastavnicima, voditeljima aktivnosti za djecu i mlade
Bojan BOGDANIĆ
Dio radionica, namijenjen je roditeljima čija djeca pohađaju dramske radionice

Potaknuti činjenicom kako u Zadru nema specijalizirane edukaciju za dramske voditelje, profesore i ostale koji rade s djecom Kazališna udruga Igrajmo se organizira dramske radionice u suradnji sa zagrebačkim Teatrom Tirena.
- Ideja o suradnji s Tirenom javila se zbog njihovog dugogodišnjeg rada koji potiče upravo ovakve radionice te umrežavanje kazališnih stručnjaka, a i sami su odradili niz radionica i kazališnih kampova. Radionice koje su se provodile u kampu bile su ponajprije namijenjene odgojno-obrazovnim djelatnicima i voditeljima aktivnosti za djecu i mlade. Kako je kroz 15 godina svog postojanja Tirenin kamp educirao veliki broj polaznika, dramskih pedagoga i praktičara te bi njihova stručnost i njihovi dramski pedagozi mogli pridonijeti boljem radu i zadarskih profesora, odgajatelja te dramskih voditelja, poručili su iz Kazališne udruge Igrajmo se.

Dramatizacija lektirnih naslova

Radionice su fokusirane na dramatizaciju lektirnih naslova kako bi profesori Hrvatskog jezika u osnovnim i srednjim školama kroz intenzivan rad stekli nove vještine i dobili nove ideje za rad u nastavi, čime bi poboljšali sat te ostvarili ciljeve kurikula. Dio radionica namijenjen je roditeljima čija djeca pohađaju dramske radionice s namjerom povezivanja interesa djece, mladih i odraslih.
- Kroz radionice se promiče razvoj kazališne kulture, stjecanje stručnog znanja iz kazališta kao medija te se potiče pedagoški rad s djecom i mladima. Na radionicama, polaznici bi saznali i kako doći do ideje za predstavu i kako ideju, uz pomoć raznih tehnika, pretvoriti u dramski tekst, stoji u objavi Udruge.
Radionice su namijenjene studentima, odgajateljima, učiteljima, nastavnicima, voditeljima aktivnosti za djecu i mlade. Prva radionica na rasporedu je već 05. ožujka, a riječ je o radionici PRIČANJA PRIČA, a vodi je dramska pedagoginja Jelena Kovačić.
- Pripovijedanje je jedno od temeljnih čovjekovih aktivnosti, a priče se nalaze svugdje oko nas, no u današnjem užurbanom načinu životu pomalo su gurnute na marginu. Kako bismo se prisjetili nekih opće poznatih priča, a i potaknuli naše najmlađe na pripovijedanje i pričanje, upoznat ćemo se s različitim dramskim tehnikama i metodama te spremiti njih i sebe na predstavljanje. Tijekom radionice, upoznat ćemo se s različitim vježbama opuštanja i koncentracije koje će nas pripremiti za pripovijedanje, uz različite dramske tehnike i metode osmišljavat ćemo vlastite priče te se pripremiti i za pričanje već poznatih priča. Cilj radionice je potaknuti verbalno izražavanje i obogatiti ga gestama i pokretima, stvaralački se izraziti te prenijeti poruke teksta slušateljima, stoji u opisu radionice za koju su prijave već počele.

Rad na monologu

Radionica se održava u Dvorani Pomorske škole Zadar, od 12 do 17 sati, uz stanku za odmor. Prijave se zaprimaju na mail adresu saric.anna1@gmail.com. Broj polaznika radionice je ograničen! Potrebne COVID potvrde!
Ostale radionice koje će se realizirati kroz 2022 godinu su Rad na monologu, voditeljice Petre Težak, Od ideje do izvedbe i Procesna drama, voditeljice Ines Škuflić-Horvat,, Dramsko pisanje koje vodi Nina Horvat, Dramatizacija bajke dramaturginje Maje Sviben te Suprotna igra koju vodi Matija Šango Šimurina. O nadolazećim radionicama i potrebnim informacijama možete saznati više na Facebook stranici Kazališne udruge Igrajmo se.

Kategorija: 
Ocjena: 
Nije još ocijenjeno