Četvrtak, 18. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

16 C°

HT PREMIJER LIGA Vlašić: Znali smo da će presuditi jedna ili dvije lopte

17.03.2021. 12:10


Prava je šteta što košarkaški zaljubljenici u ponedjeljak navečer nisu smjeli doći u Jazine pogledati okršaj Sonika i Škrljeva. Bez daljnjega, imali bi što vidjeti. Visok ritam, mnoštvo preokreta i rješenje u posljednjim sekundama. Sve ono lijepo što sport može pružiti. Na koncu su se s(p)retnijima pokazali igrači Hrvoja Vlašića koji su nakon 40 minuta »lavovske« borbe upisali svoju 14. ovosezonsku pobjedu u HT Premijer ligi.
– Bila je to teška utakmica. Škrljevo je izuzetno potentna momčad koja, ne budete li cijelo vrijeme koncentrirani, iskoristi svaku priliku. Znali smo da će presuditi jedna ili dvije lopte, a tako je i bilo. U drugoj četvrtini smo imali prednost od deset razlike koju smo prelagano ispustili, no bilo je iluzorno očekivati da će susret inercijom ići u našem smjeru. Druga dionica je do pred sam kraj bila dosta dobra, no znao sam da će se pitanje pobjednika rješavati na defenzivnoj strani parketa – kazao je nakon utakmice trener Vlašić koji nije mogao sakriti zadovoljstvo novim vrijednim trijumfom Sonika.


Mladost i iskustvo
Kada je najviše trebalo, Puntamičane je povukao »stari lisac« Jakov Vladović koji je još jednom pokazao da je majstor loptanja pod obručima. Vladović je u završnici povezao sedam poena i doveo svoju momčad do egala, da bi konačni udarac gostujućem sastavu zadao mladi Lovre Runjić s linije slobodnih bacanja.
– Nije bilo lako, ali na kraju smo izvukli momčadsku pobjedu. Škrljevo je prije početka susreta imalo bod manje od nas, što nam je bio dodatni motiv i sad je na nama da nastavimo u pozitivnom ritmu – rekao je Runjić, otkrivši što mu je prolazilo kroz glavu u trenucima kada se odlučivalo o pobjedniku.


Čista rutina
– Najiskrenije, ništa. Dosta sam vježbao bacanja na treningu i bila je to čista rutina – priznao je 20-godišnji krilni igrač.
Nakon par tjedana izbivanja, u sastav su se vratili Teo Petani i Jakov Vladović koji su donijeli dodanu vrijednost momčadi Sonika.
– Svojim iskustvom nam dosta pomažu, kako savjetom i primjerom na treninzima tako i otvaranjem čistih situacija na utakmicama gdje nas usmjeravaju i ukazuju na što trebamo obratiti posebnu pozornost. Uz njih je, najjednostavnije kazano, lakše igrati – otkrio je Runjić koji je susret završio kao najbolji strijelac pobjedničke momčadi s 20 poena.