Petak, 26. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

16 C°

Bura odgodila početak

16.05.2011. 22:00
Bura odgodila početak


U organizaciji Hrvatskog športskog ribolovnog saveza u Pagu se održava 5. europsko prvenstvo u lovu na ruku iz usidrene brodice na kojem sudjeluje 21 sastav, od kojih je jedan iz Francuske, tri su iz Italije, šest iz Slovenije, dvije iz Crne Gore i devet iz Hrvatske. Na natjecanju sudjeluju i članovi i ŠRD Lovrata iz Krka koji su aktualni europski prvaci. Natječu se već desetak godina u ribolovu na ruku. Od pet Europskih prvenstava dvaput su bili prvaci Europe u kategoriji ribolova na ruku iz usidrene brodice i to 2007. u Piranu i 2010. u Herceg Novom u Crnoj Gori, a na Sardiniji su osvojili četvrto mjesto. U momčadi Zadarske županije su dva člana iz ŠRD Orada iz Paga, Ivo Fabijanić i Oliver Alaburić . Pored toga na natjecanju sudjeluju i dvije momčadi iz Paga. Članovi Paga 1 su Rinaldo Bukša, Toni Oguić, Amir Arnautović i Davor Oguić, a članovi Paga 2 su Marko Bobić, Paško Fabijanić, Ivo Festini i Vlado Maržić.
– Natjecanje je trebalo početi u ponedjeljak, no zbog jake bure prvi dan natjecanja je odgođen za utorak – rekao je Ivica Bobić, voditelj natjecanja i potpredsjednik Orade.
– Bura neće poremetiti program natjecanja jer je srijeda rezervni dan, rekao je Bobić.
Nakon završetka natjecanja sudionici će razgledati znamenitosti Paga, a za njih je organiziran i izlet po Paškoj uvali. Za srijedu je predviđeno i proglašenje pobjednika, dodjela nagrada te svečano zatvaranje natjecanja.