Subota, 20. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

5 C°

OŠ Voštarnica procvjetala u zadnjih pet godina

16.05.2012. 22:00
OŠ Voštarnica procvjetala u zadnjih pet godina


Posebno bih istaknula postignuća i uspjehe u zadnjih pet godina tijekom kojih je učinjeno zaista mnogo. U tom je razdoblju s radom započela školska knjižnica, pokrenut je školski časopis “Mendula” kao i Učenička zadruga “Mocire”. Škola je dobila i svoju internetsku stranicu, rekla je ravnateljica Dukić


Učenici i djelatnici Osnovne škole Voštarnica jučer su imali veliki razlog za slavlje. Njihova je škola proslavila 35. rođendan, pa je to bila prigoda za svečanu priredbu koja je u Kazalištu lutaka Zadar okupila roditelje, braću i sestre, prijatelje iz drugih škola, suradnike i goste priredbe.
Nazočne je pozdravila ravnateljica OŠ Voštarnica Irena Dukić koja je istaknula zadovoljstvo što OŠ Voštarnica može slaviti uspjehe.
– Posebno bih istaknula postignuća i uspjehe u zadnjih pet godina tijekom kojih je učinjeno zaista mnogo. U tom je razdoblju s radom započela školska knjižnica, pokrenut je školski časopis ‘Mendula’ kao i Učenička zadruga ‘Mocire’. Škola je dobila i svoju internetsku stranicu, a tu je i raznolika ponuda izvannastavnih aktivnosti koje svakom od naših učenika nude mogućnost da otkrije neki svoj poseban dar, rekla je ravnateljica Dukić.
Kreativni i simpatični
Kroz zadnjih pet godina rastao je i broj učenika škole – sa 50 na 73, a također se povećao i broj razrednih odjeljenja – s nekadašnjih devet na sadašnjih 17.
Ravnateljica Dukić podsjetila je da Školu očekuje preseljenje u nove prostore u sklopu Centra Mocire.
– Do novog nas prostora dijeli mali korak, malo strpljenja. A mi smo se za to vrijeme usredotočili na ljudski potencijal, jer u konačnici školu ne čine zgrade, već ljudi. Mislim da smo mi, djelatnici OŠ Voštarnica, jedan sjajan tim. Takvi smo da mislimo kako uvijek možemo više i bolje. U našim učenicima nastojimo tražiti snage, a ne slabosti te ih osposobiti za što samostalniji rad, rekla je ravnateljica Irena Dukić.
A što su ih sve njihovi učitelji naučili i koliko mogu biti kreativni i simpatični učenici OŠ Voštarnica pokazali su u nekoliko plesno-scenskih izvedbi. Kroz plesnu točku “Pustinjska ruža” dokazali su da ruža može procvasti i u pustinji, a kroz igrokaz “Nijemi film” pokazali su kako mladić prosi djevojku. Ovdje treba spomenuti “mladoženju” Olivera Baričevića koji je svojim šarmom osim “djevojku” osvojio i sve u publici. A da prate moderne trendove u glazbi, dokazali su plesnom točkom na hit brazilskog pjevača Michela Teloa “Ai Se Eu Te Pego”.
Urednica školskog lista “Mendula” Danijela Petani ovom je prigodom promovirala četvrti broj lista, istaknuvši da je tema broja “Običaja starih smo čuvari”, što je ujedno i jedan od projekata koji se provodi u OŠ Voštarnica.
Uspješni sportaši
No Škola se može pohvaliti organizacijom te sudjelovanjem u mnogim drugim projektima i događanjima kao što su Dan otvorenih vrata, Dani kruha – dani zahvalnosti za plodove zemlje, posjet izložbi podvodnih fotografija “Zagrljaj dubine” prikupljanje otpada, Dan izvannastavnih aktivnosti, posjet Benkovačkom sajmu i drugima koje je nabrojila školska logopedica i voditeljica svečane priredbe Helena Kuzminski Vukičević.
U školi djeluje i Učenička zadruga “Mocire”, a nju je predstavila Jelena Babić, voditeljica keramičke sekcije. Zadruga ima još i likovnu sekciju, koju vodi Marina Brzoja.
Učenici Osnovne škole Voštarnica uspješni su i u sportu, posebno u plivanju i atletici. Među njima je svakako najpoznatija Lucija Mijolović koja je lani na Prvenstvu Hrvatske za osobe s invaliditetom osvojila čak osam zlatnih medalja.
Svojih zasluženih pet minuta u svečanom programu dobili su tako i Lucija te ostali uspješni sportaši i članovi Školskog športskog kluba “Leptirić” koji su na binu došli u punom sjaju – u majicama kluba i okićeni medaljama osvojenima u proteklom razdoblju.
Zajedno s učenicima i djelatnicima OŠ Voštarnica slavili su i radovali se i prijatelji iz OŠ Smiljevac, OŠ Šimuna Kožičića Benje te OŠ Valentin Klarin iz Preka koji su slavljenicima čestitali prigodnim igrokazima, glazbenim i plesnim točkama. U programu su nastupili i mladi zadarski tenor Ivan Dražović, KUD Debeljak, Duje Stanišić i klapa Kožino te klapa Vir.