Četvrtak, 25. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

5 C°

Najljepšim kanjonom prvi na cilj stigao Ivan Colić!

16.06.2012. 22:00
Najljepšim kanjonom prvi na cilj stigao Ivan Colić!


Kraljevska staza još je jednom potvrdila da samo dosljedni, uporni i dostojni mogu proći 12 kilometara dugu dionicu, kaže Lana Božović, direktorica marketinga i prodaje Riva rafting centra nakon što je odvožena ovogodišnja “Kraljevska utrka” SUPer Surfers Chalenge, a kraljem Zrmanje 2012. godine proglašen Ivan Colić koji je stazu dugu gotovo 12 kilometara donjim tokom Zrmanje prošao za sat i 48 minuta. Ovogodišnja utrka nije bila lagana, naime vjetar u prsa natjecateljima je puhao cijelom dionicom staze, a pretendenti na postolje kralja i kraljice Zrmanje pokazali su nadljudsku snagu, izuzetnu izdržljivost i volju za osvajanjem staze.
Na ovogodišnjoj utrci bilo je ukupno pet natjecatelja, među kojima su bile i olimpijke Enia Ninčević i Romana Župan, a prvi put su se ravnopravno natjecali muškarci i žene.
– Ista staza, isti alat, jednaki uvjeti; samo je pitanje hoće li Zrmanjom vladati Kralj ili Kraljica, kazale su pred utrku Enia i Romana.
Svi natjecatelji stigli su na cilj u razmaku od 11 minuta, a pobjednika Ivana Colića do pobjede je navodio labud koji je plovio ispred njega.
– Predivan kanjon, čak i umor nisam osjetio zbog prekrasne prirode koja me je cijelim putem okruživala i preporučam svakome da dođe i doživi ovo, što sam i sam imao priliku iskusiti, kazao je Colić.
Ovo je već treća utrka u Stand Up Paddlingu na rijeci Zrmanji, a novost je da je od jučer ovaj sport, uz najavu Riva Rafting centra, dostupan svim zainteresiranima koji se u njemu mogu okušati. Sport u kojemu se stojeći na dasci velikoj preko tri metra te širokoj osamdesetak centimetara kanjon Zrmanje nastoji uz pomoć vesla prijeći ima početke na Havajima, a staza koju su prošli Enia i Romana, Ivan Colić, Tonči Marić i Luka Nekić najzahtjevnija je u Hrvatskoj. Osim jučer održanog natjecanja, u stand up paddlingu iskušali su se i brojni mlađi i stariji već u petak kada je u Obrovcu održan trening i školica, dok su se i u subotu natjecatelji i zainteresirani zabavljali na daskama.