Petak, 29. ožujka 2024

Weather icon

Vrijeme danas

21 C°

Virski Ronaldo objesio kopačke o klin

17.06.2018. 14:22
Virski Ronaldo objesio kopačke o klin


Oproštaj od natjecateljski najuspješnije sezone u Ligi veterana Zadarske županije jučer su odradili nogometni veterani „Mornara“. Na privlačkom igralištu na Sabunikama tradicionalnu oproštajnu utakmicu virski „Vlaji“ igrali su protiv „Bodula“ i očekivano pobijedili 2-1, a uoči početka utakmice predsjednik Općinskog vijeća Općine Vir Rajko Radović simboličkim peharom nagradio je u ime Općine Vir i Nogometnog kluba „Mornar“ legendarnog virskog napadača Matu Gržetu.
„Hvala legendo za sve što si napravio za virski nogomet“, kazao je Gržeti predsjednik Radović dok je ubojiti centarfor „Mornara“ primao čestitke. Više od trideset godina „virski Ronaldo“ – kako su mu tepali mediji i suigrači – bio je strah i trepet suparničkih vratara na svim županijskim travnjacima, a sjajne sezone odigrao je i u Ligi veterana kada je redovito bio najbolji strijelac virske momčadi.
„Oprostio sam se od aktivnog nogometa, ali srcem sam i dalje uz Mornar. Osjećam ponos, jer je to bilo predivno razdoblje“, kazao je Gržeta nakon što je odradio početni udarac na utakmici. Klupskim peharima nagrađeni su također Ivica Vulić (MVP trofej) za najboljeg igrača „Mornara“ u protekloj sezoni, potom kapetan Tihomir Buškulić (trofej Zlatna sredina) za rutinera i najboljeg veznog igrača, Danijel Zubčić kao najubojitiji strijelac virske ratne mornarice i uvijek korektni Elvis Čulina (trofej Fair play).