Četvrtak, 25. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

8 C°

Domovinski pokret okupljen oko Miroslava Škore objavio je svoju izbornu listu za IX. izbornu jedinicu

17.06.2020. 14:38


Domovinski pokret okupljen oko Miroslava Škore objavio je svoju izbornu listu za IX. izbornu jedinicu, čiji je nositelj Hrvoje Zekanović. Nakon formiranja liste i održanog koordinacijskog sastanka sa kandidatima iz Zadarske županije, na kojem su sudjelovali dr. Damir Biloglav, umirovljeni brigadir i bivši dožupan Danijel Kotlar, oporbeni vijećnik iz grada Biograda Ante Fuzul, kao i nezavisni vijećnik Frane Tokić iz grada Benkovca, donešene su programske odrednice koje se tiču prijeko potrebnih promjena u našem društvu, koje bi služile na dobrobit svih građana Zadarske županije, ali i šire.
Damir Biloglav se ovom prigodom posebno osvrnuo na stanje u zdravstvenom sustavu istaknuvši da se u cijeloj državi pa tako i u Zadarskoj županiji, tu već dugi niz godina gomilaju problemi što u konačnici rezultira sve lošijim javnozdravstvenim pokazateljima odnosno sve gorim zdravljem nacije.
-Suočeni smo sa sve masovnijim odlaskom liječnika i medicinskih sestara iz naše domovine, s rastućim nezadovoljstvom pacijenata koji sve teže dolaze do zdravstvenih usluga,sa stalnim upozoravanjima i prijetnjama od strane dobavljača roba i usluga kojima zdravstveni sustav duguje milijarde kuna. Sustav se održava u prvom redu na entuzijazmu zdravstvenih radnika i njihovoj predanosti svome zanimanju što se ponajbolje vidi u kriznim vremenima kojima smo svjedočili zadnjih nekoliko mjeseci, istaknuo je Biloglav.
Danijel Kotlar će se zalagati za osnivanje javne ustanove »Memorijalni centar Domovinskog rata Zadarske županije« koji bi u svojoj djelatnosti imao memorijalnu, znanstveno-obrazovnu, turističku i druge aktivnosti. Također će se zalagati za proglašđenje isključivog gospodarskog pojasa.