Petak, 29. ožujka 2024

Weather icon

Vrijeme danas

13 C°

KINO ZONA Kolumbijskom krim dramom Ptice ljeta otvaraju ljetnu pozornicu

17.06.2020. 10:33


Nakon tromjesečne pauze uslijed globalne pandemije Covid-19 virusa, gradska kinoteka »Kino Zona« u petak, 26. lipnja, otvara svoju ljetnu pozornicu! Čast otvaranja dodijeljena je kolumbijskoj krimi drami »Ptice ljeta« (Birds of passage), vizualno impresivnoj obiteljskoj sagi o nastanku narkokartela u Kolumbiji koja kritički komentira prošlost i sadašnjost Kolumbije.
U periodu od 26. lipnja do 13. rujna prikazat će se 23 filma iz svih dijelova svijeta tempom od dvije projekcije tjedno. Projekcije se i ove godine održavaju na Poljani Branka Stojakovića (između Kazališta lutaka i Sv. Dominika) s početkom u 21 sat. Ulaznice, po standardnoj cijeni od 20 kuna, mogu se kupiti od utorka, 23. lipnja u prostoru Centra nezavisne kulture (preko puta pošte na Relji) od 8 do 14 sati te ispred mjesta prikazivanja sat vremena prije početka projekcije.
Uz planiranje bogatog programa koji će biti dostupan idućeg tjedna, ekipa »Kino Zone« iskoristila je period bez projekcija za pripremanje bogate web stranice na kojoj se mogu pronaći sve informacije o ljetnom i cjelogodišnjem kinu, projekcijama, filmovima i filmskim vijestima: www.kino-zona.com
Program ljetne Kino Zone sufinanciran je sredstvima Grada Zadra, Hrvatskog audiovizualnog centra te se odvija u partnerstvu s Koncertnim uredom Zadar i Kazalištem lutaka Zadar.