Četvrtak, 18. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

5 C°

Pag dobiva Dom zdravlja

Autor:

16.07.2009. 22:00
Pag dobiva Dom zdravlja

Foto: Alenka FESTINI



Gradonačelnik Fabijanić nam je potvrdio kako je Dražen Jurković, državni tajnik u Ministarstvu zdravstva, rekao da su u ministarstvu proučili svu dokumentaciju te obećali da Pag dobiva suglasnost za osnivanjem Dom zdravlja
Grad Pag napokon dobiva Dom zdravlja, potvrdio nam je to paški gradonačelnik Ante Fabijanić.
– Nakon niza birokratskih zavrzlama, kako nam je rečeno u Ministarstvu zdravstva, Pagu je dano zeleno svijetlo, odnosno suglasnost za osnivanje Doma zdravlja. Naime, put do ovog cilja nije bio lagan, ali napokon smo uspjeli. Ne radi se o ničem novom, Pag je imao Dom zdravlja do pred nekoliko godina, ali je ta ustanova nizom birokratskih zavrzlama ugašena i dobili smo ambulantu. Naporima paških liječnika i ostalih medicinara u toj ustanovi naši sugrađani imali su ipak dobro medicinsku uslugu. Međutim, normalno je da tražimo još bolje i kvalitetnije, napominjem ništa novo, već da nam se vrati ono što smo desetljećima imali. Dom zdravlja je Pagu potreban kako bi imali kvalitetnu medicinsku uslugu. Za to imamo niz razloga. Paška ambulanta pokriva tri lokalne samouprave, Grad Pag i Općine Povljanu i Kolan. U ljetnim mjesecima na ovom području zajedno s domaćima, vikendašima i turistima nastanjeno je oko 30.000 ljudi. Treba navesti da mnogi vikendaši, vlasnici kuća za odmor na ovim područjima na Pagu borave po 5-6 mjeseci na godini. To je puno ljudi, a svi oni zaslužuju kvalitetnu medicinsku uslugu. Normalno je da to vrijedi kako bi se kvalitetnije razvijao turizam, jer na koncu i turistima je u nesreći potreban liječnik, rekao je gradonačelnik Fabijanić te dodao da će Grad Pag, kako je već i dogovoreno, sufinancirati rad Doma zdravlja.
Gradonačelnik Fabijanić nam je potvrdio kako je Dražen Jurković, državni tajnik u Ministarstvu zdravstva, rekao da su u ministarstvu proučili svu dokumentaciju te obećali da Pag dobiva suglasnost za osnivanjem Dom zdravlja.