Petak, 19. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

16 C°

ŠC VIŠNJIK Na mjestu stare menze muzej košarke, uredi, prostor za udrugu navijača…

17.07.2019. 11:38
ŠC VIŠNJIK Na mjestu stare menze muzej košarke, uredi, prostor za udrugu navijača…


Još u svibnju smo najavili kako kreće objava natječaja za peruređenje i prenamjenu derutne zgrade bivše vojne menze na prostru SC Višnjik. Najnovije informacije koje smo dobili od direktora SC Višnjik glase kako je na natječaj za zakup i uređenje pristigla jedna, ali vrijedna ponuda, i to poznate zadarske turističke tvrtke Turisthotel. Povjerenstvo za provedbu natječaja ocijenilo je njihovu ponudu, koja je jednaka početnoj cijeni od 39 tisuća kuna mjesečnog najma, valjanom te je stoga i prihvatilo.
Karlović nam je prokomentirao razlog tek jedne pristigle i prihvaćene ponude, s obzirom na to da se radi o vrlo atraktivnom prostoru s mnoštvo poslovnog potencijala.
Uredit će se 486 četvornih metara poslovnoga prostora
– Predmet natječaja bio je zakup ukupno 486 četvornih metara poslovnoga prostora u prizemlju, te skladišnoga pomoćnoga prostora u podrumskom dijelu. Riječ je o 56 godina staroj, vojnoj menzi, a koja je, u sklopu razvojnoga plana i programa SC Višnjik, napokon došla na red za rekonstrukciju, kazao je uvodno Karlović te nastavio o ponudi Turisthotela.
– Jedan od uvjeta da ponuda bude valjana i prihvaćena bila je i bankovna garancija. Htjeli smo biti sigurni da će tvrtka, koja se javi na natječaj, ponuditi nešto više od samog ugostiteljstva jer svi bi se usmjerili samo na to. Budimo realni, jako velik broj ljudi koristi te terene, i mogućnost zarade je jako velika. Ali, osim ugostiteljstva, mi u ovom objektu želimo otvoriti i muzej košarke, novi prostor za prodaju karata, uredske prostorije značajne za zadarske sportske klubove, fun shop, prostor za udrugu navijača,…, prokomentirao je Karlović dodajući kako je, na temelju toga vrijednost investicije procijenjena na oko 7,5 milijuna kuna, i zato je SC Višnjik tražio bankovnu garanciju.
Tražili smo ozbiljnu tvrtku
-Tražili smo partnerstvo jedne ozbiljne tvrtke, koja ima prave bonitete i koja će zaista puno uložiti u SC Višnjik. Ono što je najvažnije je što ovaj projekt ne može realizirati netko tko nije ozbiljna tvrtka i to je razlog zašto nije pristiglo 50 ponuda. Da sam napravio natječaj bez bankovne garancije, ponude bi pristizale sa svih strana, kazao je Karlović dodajući kako mu je jako drago što se javila upravo ova uspješna zadarska tvrtka koja će ovime još više produbiti ionako već dobru poslovnu suradnju s SC Višnjik.
– S Turisthotelom smo već puno puta surađivali jako dobro, a ovo će samo to ponovno potvrditi, kazao je Karlović dodajući kako nadalje slijedi procedura sukladna natječaju, odnosno odluka o odabiru, izrada projektne dokumentacije, građevinska dozvola, i potom se kreće u gradnju.
– Najvažnije je to što nema nikakve zapreke, jer tvrtka koja će to raditi ima sve što je potrebno. Učinit ćemo sve što je u našoj moći da se projekt realizira čim prije, te da već sljedeću godinu dočeka svoje prve korisnike, najavio je Karlović naglasivši kako će SC Višnjik uređenjem ovog objekta značajno oplemeniti svoju djelatnost, kao i svakodnevnu ponudu za brojne korisnike i posjetitelje.
Osim »menze«, uredit će se i prostor sa sanitarijama i svlačionicama
»Nedostatak« kojeg su posjetitelji otvorenih terena i dječjeg igrališta na prostoru SC Višnjik isticali od samog otvorenja je izostanak uređenih špina na kojima bi se moglo osvježiti i popiti vode te javni wc-i. No, i to će se uskoro promijeniti, najavio je Karlović.
– Svjesni smo da je to ono što je nedostajalo ovom prostoru. Dobili smo puno pritužbi od građana, ali i to ćemo uskoro riješiti. Projekt će uskoro biti završen i očekujemo skoru realizaciju s ciljem da građani, koji zaista u velikom broju posjećuju terene i igralište SC Višnjik, u budućnosti imaju prostor koji će im nuditi uređene svlačionice, ormariće za pohraniti stvari, tuš, špine za osvježiti se, zahode, nabrojao je Karlović dodajući kako će u narednih nekoliko mjeseci sve biti dovršeno.
Iako su građani predlagali najobičnije špine koje izviru iz zemlje, Karlović je kazao kako neće ići s tim rješenjem.
– Nećemo postavljati špine koje će izvirivati iz zemlje jer već znam da će biti neuredno, i da će vode biti posvuda. Odlučili smo to napraviti kako treba, uredno, u prostoru namijenjenom za to. Imamo spremnih 100 kvadratnih metara prostora za taj objekt, nalazit će se između košarkaških, odbojkaških i malonogometnih terena i bit će otvoreno za sve korisnike.
-Znamo da je to do sada nedostajalo, ali nismo mogli sve odjednom. Kako bi riješili jedan projekt, otvorio bi se drugi, treći,… išli smo redom. Najvažnije je da u konačnici sve bude odrađeno, zaključio je Karlović.