Petak, 19. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

16 C°

Izvrsni Bašić istaknuo kandidaturu za igrača kola

17.07.2021. 07:17


Utakmicama između Tako Lako Jadrije i Smiljevca, odnosno Kampo Kaštela i Masline otvoreno je drugo kolo Zadarske ljetne lige. Pobjedu su u prvom susretu odnijeli momci sa zadarskog asfalta koji su zahvaljujući izvrsnoj igri u drugoj dionici slomili otpor mladih Vodičana i na kraju slavili rezultatom 65:91, dok je u drugom dvoboju večeri Kampo Kaštelo s 85:64 nadvisio Maslinu.


Presudila druga dionica
Sada već tradicionalno, gosti iz Vodica trajali su svega početnih desetak minuta. Kao i protiv Bilog Briga, momci iz Tako Lako Jadrije i protiv Smiljevca su dobrom igrom u prvoj četvrtini rezultatski bili u utakmici, no kako to biva, opet su platili danak neiskustvu i mladosti pa je već na poluvremenu priči bio kraj jer je Smiljevac zahvaljujući vrlo dobroj obranu u drugoj dionici do odlaska na veliki odmor pobjegao na plus 23 (25:48). Gosti su u nastavku pokazali nešto ozbiljniju igru i tko zna gdje bi nas susret odveo da nije bilo »crne rupe« u drugoj polovici prvog dijela. Ovako smo vidjeli još jedan neugodan poraz Vodičana koji su na koncu teren napustili s minusom od 26 poena (65:91). Najefikasniji u pobjedničkim redovima bili su zlatni junior Zadra Domagoj Horvat i Matej Segarić koji su ubacili po 17 poena, dok je Toni Vidaić dodao 13 koševa, uz šest uhvaćenih lopti. Poker dvoznamenkastih u zadarskim redovima zaključio je Nikola Jadrijev s 11 koševa, sedam skokova i šest asistencija, dok su goste predvodili juniori Šibenke Lukas Bobek i Dominik Škugor sa 17, odnosno 13 poena.


TAKO LAKO J. 65 – SMILJEVAC 91




(21:25, 4:23, 18:22, 22:21)
ZADAR – Vanjski teren ŠC Višnjik. Gledatelja: 300 Suci: Josip Modrić, Filip Rumora i Darijan Jančijev.
TAKO LAKO J.: Bobek 17, Škugor 13, Gaćina 8, Kuzmanić 8, Urukalo 8, Ninčević 7, Ivić 2, Spahija 2, Chiabov, Peran. Trener: Stipe Ninčević.
SMILJEVAC: Horvat 17, Segarić 17, Vidaić 13, Jadrijev 11, Marin 8, Korman 7, Kovačević 5, Kolgjeraj 3, Mamić M. 2, Josipović 2, Zrilić K. 2, Perović 2, Zrilić M. 2, Popović, Mamić J. Trener: Lovre Bašić.


Nadahnuta predstava Bašića
Potpuna dominacija Kampa na samom startu odredila je tijek utakmice, pa košarkaši Masline, koji su u prvom kolu s ogromnih plus 51 pobijedili trostruke osvajače KK Bokanjac, u četvrtak gotovo niti u jednom segmentu igre nisu uspjeli parirati mladićima s Poluotoka. Kampo je igrao perfektnu košarku, kao i u prvom kolu u kojem su pobijedili Talvi putovanja Jaderu te su nakon druge utakmice zasluženo na omjeru 2-0 kojim su se prometnuli u jedne od favorita za odlazak do velikog finala. Jure Brkljača je izvedbom pjesme koja nosi naziv po pobjedničkom sastavu zasigurno podigao moral momaka u bijelim dresovima, a to se posebno odnosi na Ivana Bašića i Vita Barbarošu koji su s kombiniranih 53 poena srušili dečke Ivice Dokoze. Zanimljiva je činjenica da Maslina usprkos lošem šutu Kampa za tri poena (4-19) niti u jednom trenutku nije odustajala od obrane čovjek na čovjeka, što je olakšalo posao »domaćinima«, pogotovo u trenucima kada bi Faatz, koji nije brz na nogama, ostao na Bašiću koji je vješto koristio pruženu priliku. Mladog Zadranina bio je pun teren. Zabijao je, skakao, asistirao i krao lopte a nikako ne smijemo zaboraviti ni tri blokirana šuta, pa će Maslina u trećem kolu morati pružiti puno bolju igru kako bi izborila plasman u drugi krug. Ivan Bašić je s 25 poena, deset skokova te po četiri asistencije i ukradene lopte te tri blokade predvodio Kampo, a veliku pomoć je imao u Vitu Barbaroši koji je s 28 koševa bio najefikasniji strijelac utakmice. Maslina je imala trojicu dvoznamenkastih igrača od koji je najviše, 18 koševa, ubacio Antonio Franov, dok su po 14 poena dodali Matthew Meredith i Anthony Bauer.


KAMPO KAŠTELO 85 – MASLINA 64


(24:11, 21:14, 17:20, 23:19)
ZADAR – Vanjski teren ŠC Višnjik. Gledatelja: 500. Suci: Josip Modrić, Neven Jurjević i Frane Banović.
KAMPO KAŠTELO: Barbaroša 28, Bašić 25 (10 skokova), Hordov 8, Piasevoli 8, Višić 6, Majica 4, Mlinar 3, Pešut 2, Grganović 1, Vidov, Ivičić. Trener: Martin Tarčuki.
MASLINA: Franov 18, Bauer 14, Meredith 14, Faatz 8, Barić 7, Marcelić 3, Škaljo, Nimac, Kratki, Jančijev, Matasic. Trener: Ivica Dokoza.
(Zadarska ljetna liga)


Subota


20 sati
Bokanjac – Talvi putovanja


22 sata
Strožanac – Voštarnica


Nedjelja


20 sati
Sabunjar – Sukošan


22 sata
Kukljica – Bili Brig


Najbolji strijelci dana
Vito Barbaroša       28 p
Ivan Bašić       25 p
Antonio Franov       18 p
Domagoj Horvat       17 p
Matej Segarić       17 p
Lukas Bobek       17 p